Mercedes інвестує в двигуни внутрішнього згорання

29.06.2024   10:03    401
Німецький виробник Mercedes вирішив продовжити інвестувати у двигуни внутрішнього згорання.

Враховуючи, що цілі електрифікації виявились надто амбітними, Mercedes продовжив інвестувати гроші в двигуни внутрішнього згоряння. В інтерв’ю німецькому виданню Wirtschaftswoche генеральний директор Ола Келленіус сказав, що технологія ДВЗ «проіснуватиме навіть у 2030-х роках». Проте для того, аби паливні двигуни відповідали дедалі суворішим нормам, потрібні значні інвестиції. 

Лише цього року компанія витратить 14 мільярдів євро на свій підрозділ легкових автомобілів. Кошти зарезервовані для «високотехнологічної технології згоряння», а також для електрифікації та цифровізації. Хоча керівник бренду не уточнив, скільки Mercedes витратить на ДВЗ, він визнав, що це «більше грошей, ніж планувалося раніше». 

Останні новини:  ТОП-10 найпопулярніших авто у світі
Mercedes-AMG GT43 Coupe
Mercedes-AMG GT43 Coupe

Келленіус згадав S-Class і оновлення флагмана в середині покоління, заплановане на 2026 рік: «Ми інвестували набагато більше в оновлення нового двигуна внутрішнього згоряння моделі S-Class, ніж зазвичай витрачаємо на рестайлінг». Мета Mercedes полягає в тому, щоб його звичайні силові агрегати були на «найвищому технологічному рівні».  

Мета Mercedes полягає в тому, щоб налаштувати всі «відповідні двигуни внутрішнього згоряння та комбінації трансмісій», аби уникнути необхідності платити величезні штрафи за невідповідність нормам Євро-7. Келленіус зазначив, що майбутні двигуни будуть певною мірою електрифіковані, тому варто очікувати ще більше гібридів у лінійці. 

Електрифікація скасовується? 

Mercedes-AMG CLE53 2024 року
Mercedes-AMG CLE53 2024 року

Вочевидь, у Mercedes вирішили адаптуватися зараз, коли перехід на електромобілі йде не так, як планувалося. Три роки тому було заявлено, що до 2025 року гібриди та повністю електричні автомобілі становитимуть близько 50 відсотків річних продажів. Однак це малоймовірно. Одного разу компанія навіть заявила, що до 2030 року повністю електрифікуватиметься в деяких країнах, «де дозволяють ринкові умови». 




Після того, як плани зіткнулись з реальністю, Mercedes не має іншого шляху, окрім як змінити свої цілі. Тепер бренд прогнозує, щоб гібриди та електромобілі становитимуть половину поставок до кінця десятиліття. За словами Келленіуса, кінцева мета стати вуглецево-нейтральною до 2040 року не змінилася. 

Останні новини:  Geely представляє новий позашляховик Boyue з оновленими технологічними функціями
Mercedes-Benz GLC Coupe 2023 року
Mercedes-Benz GLC Coupe 2023 року

Гендиректор також спростував чутки про скасування компанії з розробки платформи для наступного покоління EQS. Крім того, він не відмовився від планів щодо обіцяних восьми гігафабрик для виробництва батарей для підтримки своїх електричних амбіцій. Проте об’єкти будуть готові «трохи пізніше», аніж планувалося спочатку. 

Цікаво, що раніше Mercedes тестував великий електромобіль із двигуном внутрішнього згоряння для збільшення запасу ходу. Великий електрокар нібито був оснащений крихітним двоциліндровим 1,0-літровим двигуном з турбонаддувом, встановленим спереду. Проте тести нібито припинили. 

Останні новини:  Електромобіль Volvo EX90 обмежать у функціоналі через дефіцит запчастин

У Mercedes дійсно є угода з Geely щодо спільної роботи над гібридними двигунами, які також будуть використовуватися в моделях Volvo. Китайський автомобільний гігант має досвід у розширенні діапазону, включаючи окрему угоду з Renault. Нещодавно сформований підрозділ Horse спеціалізується на двигунах внутрішнього згоряння, включно з тими, які розроблені як подовжувачі запасу ходу.


motorcar.com.ua