Американці отримають новітній Volvo EX90 з урізаним функціоналом

30.06.2024   20:00    368

У Volvo чергові проблеми із запуском довгоочікуваного електричного кросовера EX90 у США. Виробництво моделі запустили із запізненням, старт продажів відсунули, а тепер з’ясувалося, що компанія не встигає доробити машини до початку відвантажень клієнтам. Ті, хто вже замовив EX90, отримали лист від Volvo з переліком опцій, які перший час будуть недоступні для електрокара.

У листі, розісланому шведською маркою, йдеться про те, що функціонал найперших EX90 обмежений – у них не буде деяких опцій комфорту та електронних асистентів. Серед відсутніх функцій: система попередження про перехресний рух, система допомоги в поворотах, бездротове підключення до Apple CarPlay, двоспрямована зарядка та інтеграція LiDAR. Не буде й можливості вибору теми оформлення цифрової приладової панелі та екрану мультимедійної системи.

Останні новини:  Нові позашляховики Ermine від Rheinmetall матимуть запас ходу до 1000 км

Усе перераховане обіцяють розблокувати з прийдешнім оновленням операційної системи, але коли воно стане доступним, не уточнюється. Також наголошується, що у деяких машин немає оновлення “по повітрю”, тож автовласникам доведеться доставити свій EX90 до дилера.

Крім цього, майбутніх власників попередили, що електромобіль може розряджатися навіть будучи припаркованим, якщо він не під’єднаний до зарядки – в цьому разі батарея втрачатиме до трьох відсотків заряду на добу. Це теж обіцяють виправити.

Останні новини:  Українцям розповіли, як отримати компенсацію за "мобілізовані" автомобілі

Серійне виробництво Volvo EX90, яке кілька разів відкладали з різних причин, запустили на заводі в американському Чарльстоні в перших числах червня. Поставки ж почнуться в другій половині року. Проблеми із запуском моделі були пов’язані, зокрема, з розробкою софту нової платформи, яка потребувала більше часу, ніж очікувалося.



nnews.com.ua