Топ-5 найкращих танків світу НАТО: відзначили навіть Україну

02.07.2024   16:17    475

Російське вторгнення в Україну змусило всі світові уряди переглянути свої арсенали озброєння. Найбільш акцентуюча тема – танки.

Російська пропаганда вихваляється своїми Т-72, однак у НАТО теж є чим пишатись. Тому сьогодні поговоримо про найкращі бойові танки країн-членів.

5 місце. Британський Challenger 2

Даний танк має гарні технічні характеристики та перебуває на озброєнні британської армії десятиліття. Найближчим майбутнім танк отримає модернізацію.

Топ-5 найкращих танків світу НАТО: відзначили навіть Україну

Однак в Україні Challenger 2 так і не зміг показати високі результати. Танк несе 52 снаряди для своєї 120-мм основної гармати L30A1. На ньому встановлено коаксіальну 7,62-мм ланцюгову гармату L94A1 EX-34, а також 7,62-мм кулемет L37A2 у “командирській башті” на борту танка. В рух танк приводить дизельний двигун Perkins CV-12 потужністю 1200 кінських сил, що забезпечує йому запас ходу в 450 км.

Останні новини:  У Держдепі відповіли на пропозицію Орбана по війні

4 місце. Французький Leclerc

Топ-5 найкращих танків світу НАТО: відзначили навіть Україну

Танк існує з 80-х років минулого століття. Танк отримав всі передові технології та є візитною карточкою оборонного виробництва Франції.

Leclerc озброєний 120-мм гладкоствольною гарматою, що має кращі показники, ніж американський M1 Abrams. Танк робить 12 пострілів за хвилину, перебуваючи в самому розпалі бою.

Танк має потужну броню, в рух його приводить дизельний двигун високого тиску SACM V8 на 1500 кінських сил.

3 місце. Американський M1 Abrams

Популярний та відомий танк армії США – M1 Abrams. Техніка отримала свою славу після звільнення Кувейту від іракських військ Саддама Хусейна під час “Бурі в пустелі”.

Останні новини:  Ердоган пообіцяв путіну, що продовжить зусилля для встановлення миру в Україні

Топ-5 найкращих танків світу НАТО: відзначили навіть Україну




Цікавий факт, М1 брав участь в останній великій танковій битві 20-го століття (битва за 73 Істінг).

Танк оснащений 120-мм гладкоствольною гарматою, а також 7,62-мм коаксіальним кулеметом M240 і кулеметом M2 калібру 50. Дальність ходу становить 426 км.

2 місце. Німецький Leopard 2

Leopard 2 є одним з найпопулярніших танків світу. Отримати на озброєння німецького гіганта хочуть всі армії світу, а мають його – десятки.

Топ-5 найкращих танків світу НАТО: відзначили навіть Україну

у 2010 році танк отримав рестайлінг.
Leopard 2A7+ має новий модуль захисту, витривалий та потужний. Танк вважається одним із найзахищеніших бойових танків світу.

Озброєння представлено 120-мм гарматою L55 від Rheinmetall Waffe Munition, що забезпечує значне збільшення скорострільності, дальності та бронезахисту порівняно з конкурентами. Основне знаряддя сумісне зі 120-мм боєприпасами та осколково-фугасними снарядами. Компанія Rheinmetall розробила боєприпас LKE 2 DM53 з кінетичною енергією, що дозволяє Leopard-2 вести вогонь на відстань до 5 км.

Останні новини:  Збройні сили Швеції придбали найсучаснішу роботизовану систему для випробувань

1 місце. Українські безпілотники з видом від першої особи

Війна в Україні розпочала нову еру ведення війни. На своєму досвіді українці показали, що вагомою силою на полі бою є не танк, а безпілотник. Безпілотники зіграли важливу роль у уповільненні російського наступу.

Топ-5 найкращих танків світу НАТО: відзначили навіть Україну

Західні експерти відзначають, що жоден з вище зазначених танків не мав такого успіху на фронті, як дешеві і прості у використанні дрони FPV.


wheel-news.com