"Артек" по-окупантськи: як рашисти перетворюють дітей із Мелітополя та Бердянська на бойовиків (відео)

02.07.2024   16:34    924

Російські загарбники влаштували моторошний шабаш: дітей і підлітків із Мелітополя та району вивезли в табір і змусили бігати з автоматами та ставити розтяжки.

Усе це мракобісся, що охопило російську імперію, рашисти назвали «зарница 2.0». Проводилося все це в таборі «Червона гвоздика» в Бердянську, який окупанти голосно називають другим Артеком або його філією. Мабуть, для того, щоб використати ностальгічні настрої з часів СРСР, коли путівки в кримську здравницю «Артек» коштували нечуваних грошей.

В антипод «Артеку» — бердянську «Червону гвоздику» окупанти звезли 70 школярів із Мелітополя, Костянтинівки та інших тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області.

Щодо «зарниці», то за сезон у цю секту дитячої мілітаризації рашисти запланували втягнути понад 800 тисяч дітей від 7 до 17 років. Про це заявили голова правління путінської секти «Рух перших» Григорій Гуров, і за сумісництвом заступник міністра науки і вищої освіти рф.

зарн

зарн

При цьому самі ж рашисти заявили, що такого масштабу роботи пропагандистської машини не було вже 30 років. Але путіну необхідне свіже молоде м’ясо для продовження війни і завоювання нових територій.

Останні новини:  Військові РФ насміхаються над своїми ж убитими солдатами (відео)

За сценарієм «гри» дітей вчили воювати і вбивати під наглядом військової поліції, колаборантів і пропагандистів.

зарн

За два дні підлітки пройшли понад 10 випробувань і «зіграли» в тактичну гру. Хоча які тут ігри? Дітям показували справжню зброю, вчили як розбирати автомати, робити розтяжки, штурмувати бази супротивника, диверсійній роботі. А також створювати тг-канли і поширювати раша-пропаганду.

 




І куди ж без місцевих і залітних фріків? Для звітності школу мілітаризації знімали на камеру пропагандисти. Співробітник ЗаТВ Андрій Хорьков, який називає себе воєнкором, бігав по полю, супроводжуючи коментарями те, що відбувається:

— Ось ці хлопці за легендою висадилися з моря і штурмом візьмуть цегляну будівлю.

зарн

Зальотний «журналіст» із Москви, нагадаємо, раніше працював на радіостанції «Деловая волна», знімав змагання з автоспорту. Але з початком окупації прибув на заробітки в окуповану Запорізьку область і різко став воєнкором.

Останні новини:  Український наземний дрон розібрав ворожий бліндаж і врятувався сам (ВІДЕО)

Не залишився осторонь і ще один гастролер із Башкортостану Фідаіль Бікбулатов, так званий начальник штабу ще однієї путінської секти юнармії.

зарн

У цього гастролера регалій побільше буде. Уродженець Башкортостану — співробітник окупаційної структури «міністерство з молодіжної політики», член російських пропагандистських рухів «молода гвардія» та «юг молодой», «народного ополчення Запорізької області». Навчає дітей вбивати, хоча сам не поспішає на фронт, адже там і самого вбити можуть, інша справа з автоматом зі школярами бігати.

Останні новини:  У центрі Запоріжжя вирує масштабна пожежа (ВІДЕО)

Крім залітних інструкторів засвітилися на відео й місцеві колаборанти. Серед них Вікторія Костроміна з Мелітополя.

зарн

Її окупанти призначили «заступником міністра освіти і науки Запорізької області». І, як уточнив її безпосередній керівник Гуров, вона поєднує «роботу» з посадою регіонального представника «руху перших». В Україні її засудили до 7 років позбавлення волі за колабораційну діяльність.

Мета окупантів очевидна — сформувати нове покоління, вороже налаштоване до України. Фактично, росіяни готують з українських школярів майбутніх бійців диверсійно-розвідувальних груп.

Такі дії окупаційної влади не тільки порушують міжнародні конвенції про права дитини, а й становлять серйозну загрозу майбутньому України. Замість нормального дитинства, сповненого навчанням і розвитком, дітей змушують стати інструментами в загарбницькій війні росії.

Ця ситуація вимагає негайної реакції міжнародної спільноти та посилення санкцій проти країни-агресора, яка не гребує використовувати дітей у своїх військових цілях.