Український автобус на виставці Busworld отримав Золоту медаль

02.07.2024   13:15    215

30 червня 2010 року на міжнародній виставці Busworld дебютував автобус з низькою підлогою БАЗ А1110 «Ромашка» від корпорації «Еталон». Світову прем’єру на міжнародній автобусній виставці Busworld відзначили Золотою медаллю. Про цю подію нагадує видання Автоцентр.

Автобус з низькою підлогою, завдовжки 10,7 м був розроблений у власному НДІ Бориспільського автозаводу, яке розташовувалося у Львові. Несівний кузов машини створили з урахуванням сучасних світових тенденцій.

У ньому використали високоякісні комплектуючі, зокрема німецького та італійського виробництва. А от скло, гумотехнічні та ряд інших деталей були українського походження, але їх виготовили за західними технологіями.

Останні новини:  Jeep готується до прем’єри кросовера Compass 3 покоління

Кузов автобуса, розрахований на 98 пасажирів, мав 27 місць для сидіння плюс місце для інвалідного візка. Втім, був розроблений і варіант на 108 пасажирів та 22 місця для сидіння.

Ключовою особливістю автобуса була змінена висота рівня підлоги. На зупинках завдяки пневматичній підвісці він міг присідати на 80 мм. Швидку посадку-висадку пасажирів забезпечували три двері з пневматичним приводом: передні та середні – двостулкові, задні – одностулкові.

У конструкції шасі автобуса знайшли найширше застосування вузли та агрегати від провідних світових виробників. На представленому зразку було встановлено 6-циліндровий турбодизель Hino (Євро3) індійського виробництва – робочим об’ємом 5,76 л та потужністю 183 к. с. З ним було змонтована механічна 6-ступенева коробка передач ZF. Як альтернатива планувалася також установка й 4-циліндрового турбодизеля Deutz (4,76 л; 214 к. с.) у парі з автоматичною коробкою передач Allison.

Останні новини:  Toyota готує повнопривідне купе GR86 з турбомотором

Заявлені витрати пального в міському режимі становили 28 л на 100 км, а максимальна швидкість досягала 80 км/год.

На жаль, БАЗ А1110 «Ромашка» з низки причин так і не пішов у серію. Сьогодні корпорація «Еталон» продовжує працювати над новими міськими автобусами – і тому приклад 12-метрова модель з низькою підлогою А12210 «Астра» стандарту Євро 6, яка вже пройшла низку сертифікаційних випробувань.

Останні новини:  Агресивне зниження цін дозволило BYD встановити новий рекорд продажів


newsauto.com.ua