У Polestar 3 з’явилася доступна версія з одним електромотором

02.07.2024   15:52    296

Гамма Polestar 3 поповнилася модифікацією із заднім приводом, яка коштує від 79 890 євро – на європейському ринку вона вже доступна для замовлення, а у США та Австралії з’явиться до кінця року. Це не тільки найдешевша версія в лінійці, а й найповільніша: з місця до “сотні” такий Polestar 3 розганяється за 7,8 секунди, тоді як повнопривідному електрокару з двома електромоторами на це потрібно 4,7-5 секунд. Ну а максимальна швидкість новинки становить 180 кілометрів на годину замість 210.

Останні новини:  Geely розробила батарею з ресурсом 1 млн кілометрів

Електромотор у приводі задньої осі нової версії Polestar 3 розвиває 220 кіловат (299 кінських сил), а ємність батареї становить ті самі 111 кіловат-годин, що й у інших модифікацій. На одному заряді такий кросовер проїжджає 650 кілометрів, і за цим показником він перевершує інші варіанти, запас ходу яких варіюється від 561 до 631 кілометра. Поповнити запас енергії з 10 до 80 відсотків можна за півгодини.

Останні новини:  Електричний родстер Maserati GranCabrio Folgore отримав унікальну “винну” версію Tignanello

Polestar
Polestar
Polestar

Polestar 3 – це великий кросовер з 211-міліметровим дорожнім просвітом, довжина якого дорівнює 4,9 метра, а колісна база – 2,9 метра. В основі електрокросу лежить модульна платформа SEA холдингу Geely: тягова батарея розташована між осями, спереду – підвіска на подвійних поперечних важелях, ззаду – багатоважіль. Пневматичні стійки і адаптивні амортизатори входять у базове оснащення, як і гальма Brembo, якими, до речі, оснащується і моноприводна версія моделі початкового рівня.

У салоні у кросовера 14,5-дюймовий портретно-орієнтований планшет з операційною системою Android Automotive, цифрова приладова панель і проєкційний дисплей. Для всіх версій заявлено пакет асистентів водіння Pilot Pack з LiDAR.




Крім кросовера Polestar 3, лінійка марки, яка свого часу від’єдналася від Volvo, представлена фастбеком з індексом 2 і крос-купе під номером 4. До 2025 року з’являться ще дві моделі, чотиридверне купе Polestar 5 і родстер Polestar 6. Всі вони, звісно, будуть електричними.

Останні новини:  В Україні потрібно буде усім водіям проходити техогляд автомобілів



nnews.com.ua