Зливати або відкачувати: експерт пояснив, як правильно видаляти стару оливу з двигуна

10.05.2024   05:25    595

Деякі автовласники вважають за краще обслуговувати свої машини самостійно. Зокрема, це стосується заміни моторної оливи. І тут постає питання: як правильно зливати мастило. Є два варіанти – через отвір у піддоні або зверху, де знаходиться щуп.


Подробиці

За словами експерта, кожен спосіб має свої плюси та мінуси. Найпростіше зливати оливу через піддон. Крім того, так вдасться видалити більшу кількість старого мастила. Однак цей спосіб має серйозний недолік. А саме підвищений ризик витоку технічної рідини в майбутньому, якщо належним чином не буде замінено кільце ущільнювача зливної пробки. Також подібним чином не завжди зручно зливати мастило, якщо, наприклад, встановлений захист картера.



Зливати масло через отвір щупа зручніше. Однак у цьому випадку буде потрібний спеціальний насос. Крім того, таким способом не завжди виходить прибрати весь обсяг старого мастила. За словами експерта, найкраще зливати оливу через спеціальну пробку у піддоні. Тим більше, що остання має властивість «застивати». Адже нагар, що існує в мастилі, так чи інакше проникає через різьбове з’єднання і зупиняється на кільці пробки. Надалі він буквально «асфальтується». Тому відкрутити пробку стає дуже складно.




wheel-news.com

Останні новини:  33-річний Peugeot з пробігом продають за ціною нової Tesla (Фото)