Іспанія відкликала посла в Аргентині через слова президента Мілея

20.05.2024   17:41    17

Іспанія відкликала посла в Аргентині через слова президента Мілея

Фото: Getty Images

Президент Аргентини Хав’єр Мілей

Через поведінку Мілея відносини між країнами переживають найважчий момент за новітню історію, заявив очільник МЗС Іспанії.

Міністерство закордонних справ Іспанії відкликало свого посла в Буенос-Айресі для консультацій після висловлювань президента Аргентини Хав’єра Мілея на адресу дружини іспанського прем’єр-міністра Педро Санчеса. Про це пише Reuters в понеділок, 20 травня.
Так, Мілей назвав дружину Санчеса Бегону Гомес «корумпованою». Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що очікує вибачень від аргентинського лідера.»Через поведінку Мілея відносини Іспанії та Аргентини переживають найважчий момент за новітню історію. Тому я повідомляю, що щойно викликав для консультацій нашого посла в Буенос-Айресі», — сказав глава МЗС Іспанії.

Останні новини:  Трамп відмовляється від дебатів з Гарріс - ЗМІ

Іспанські урядовці також засудили висловлювання Мілея, який назвав соціалізм «проклятим і канцерогенним». Як відомо, Санчес очолює Соціалістичну партію Іспанії.
Речник Мілея заявив, що президент Аргентини не буде перепрошувати за свої заяви.

У Мадриді суд розглядав звинувачення у зловживанні впливом і корупції, висунуті проти дружини Санчеса. Прем’єр Іспанії заявив, що не піде у відставку на тлі корупційних звинувачень на адресу його дружини. Згодом прокуратура заявила, що подала апеляцію на закриття справи через відсутність доказів.


korrespondent.net

Останні новини:  Hanwha створює нову гаубицю Aerospace 8x8: конкурент RCH 155 і Caesar вперше матиме дальність пострілу більше 70 км