Росія зіткнулася з дефіцитом палива через атаки на НПЗ: хто допомагає РФ заправляти танки

20.05.2024   12:21    27

Через українські атаки на російські нафтопереробні заводи та інфраструктуру Білорусь збільшує поставки палива в Росію через дефіцит, викликаний ремонтами на цих НПЗ. За місцевими даними, в нафтопереробному секторі Білорусі спостерігається сплеск виробництва авіаційного палива та його доставки в Росію залізницею. Про це повідомляє Центр національного спротиву України в Telegram.

За організацію охорони транспорту на території Білорусі відповідають члени групи Вагнера і батальйон охорони МВС Білорусі.

Останні новини:  Військова економіка окупантів погіршується

З початку року українські силовики та військові регулярно атакують нафтопереробні заводи в Росії. Перший обстріл стався 21 січня, коли дрони-камікадзе влучили в завод «Новатек» в Усть-Лузі. Але найсильніший обстріл стався в ніч на 17 травня, коли українські безпілотники вдарили по Туапсинському нафтопереробному заводу. Зазначимо, що НПЗ експортує дизпаливо та мазут. Він не працював останні три місяці після атаки наприкінці січня і лише нещодавно відновив роботу.

Удари українських безпілотників по енергетичній інфраструктурі Росії вивели з ладу 14% нафтопереробних потужностей країни. Однак ці атаки мали незначний вплив на виробництво електроенергії в Росії, повідомило Розвідувальне управління Міноборони Пентагону.

Останні новини:  Британський генерал застерігає про потенційну війну до 2027 року

Українські атаки також змінили операції російського флоту в Чорному морі, коли флот уникав українського узбережжя та передислокував деякі кораблі з окупованого Росією Севастополя, Крим, до Новоросійська.


wheel-news.com