Квітникар розповів, чому корисно поливати квіти гарячою водою

23.05.2024   05:40    236

Догляд за кімнатними рослинами потребує уваги до багатьох деталей, включаючи правильний полив. Одним із маловідомих, але ефективних методів є гарячий душ для рослин, який зазвичай проводять раз на місяць.

Зазвичай всі рекомендації говорять про те, що поливати квіти слід виключно рідинами кімнатної температури. Втім, короткотривалі сеанси з гарячою водою виводять із субстрату зайві солі, що особливо корисно при перенасиченні добривами.

Останні новини:  Як виростити лемонграс у квартирі: поєднайте приємне з корисним

Теплий душ очищує листя від пилу та шкідників, допомагаючи рослині краще дихати і засвоювати сонячне світло. Після такого спа-дня рослини часто активніше ростуть завдяки покращенню обміну речовин і засвоєнню поживних речовин.

Гарячий душ краще проводити ввечері, щоб залишити рослини на ніч у ванній кімнаті. Важливо, щоб у горщику був дренаж і легкий субстрат, який не затримує воду. Якщо ємність без дренажного отвору, не використовуйте гарячу воду, адже це може пошкодити коріння. Для таких рослин підходить лише прохолодна вода, найкраще дощова.

За півгодини до процедури рослину слід рясно полити, бажано у ванній кімнаті. Після того, як вода вбереться, можна починати гарячий душ.

Останні новини:  Що покласти в лунку під час посадки помідорів, щоб овочі дали багатий урожай

Перші процедури проводять при температурі води 35-38 градусів. Згодом можна підвищити температуру не більше, аніж на 5 пунктів, але важливо, щоб не більше, інакше є ризик ошпарити коріння. Тривалість обробки не повинна перевищувати 10-15 секунд.

Душ можна робити як для стовбура та листя, закривши землю пакетом, так і проливаючи ґрунт. Вибір способу залежить від стану рослини.





noviydoctor.com

Останні новини:  Корисні поради, щоб відмити руки від ягід шовковиці