До пожежі на металургійному заводі в Берліні причетна Росія, – Bild

22.06.2024   09:21    540

До великої пожежі на металургійному заводі Diehl Metall Applications у Берліні, яка сталася на початку травня, причетна Росія. Про це повідомляє Bild з посиланням на свої джерела.

“За даними Bild, одна з іноземних розвідок поінформувала спецслужби ФРН, що пожежа була результатом російського саботажу. У зарубіжних розвідників є конкретні докази причетності Росії”, – пише видання.

Останні новини:  Литва щороку виділятиме 0,25% ВВП на підтримку безпеки та оборони України

Як пише Bild, зараз влада Німеччини вивчає ці дані.

Як зазначає видання, незрозуміло, чому було обрано саме металургійний, а не військовий завод. Можливо, метою була саме столиця Німеччини.

Пожежа на заводі Diehl Metall Applications у Берліні

На початку травня на півдні Берліна сталася масштабна пожежа. Загорівся металургійний завод Diehl Metall Applications, над частиною міста піднялася хмара отруйного диму.

Останні новини:  Мелоні розкритикувала кулуарні угоди щодо вищих посад у ЄС

Концерн Diehl, якому належить завод, виробляє, зокрема, системи ППО Iris-T для України. Але на берлінському заводі їх не робили, там обробляли метали, наприклад, для автомобілів.

Росія активізує диверсійну діяльність у Європі

За останні тижні в Європі побільшало диверсій, у яких звинувачують Росію – глушіння сигналів GPS і зрив комерційного авіасполучення в Естонії, убивство польського прикордонника, напад на російського політичного дисидента в Литві, хакерська атака на великі лікарні в Лондоні, кілька епізодів із підпалами в різних країнах НАТО.

Водночас такі провокації важко виявити і передбачити заздалегідь, а чітких правил відповіді на них просто не існує.

Останні новини:  Посол США назвав підтримку Китаєм Росії технологіями “серйозною помилкою”


uapress.kyiv.ua