Експерти розповіли, як позбутися неприємного запаху у ванній кімнаті

21.06.2024   19:40    239

Запахи у ванній можуть бути незручними, особливо коли ви приймаєте гостей, тож вам потрібно негайно дізнатися, як позбутися неприємного запаху.

Незалежно від того, наскільки вишуканим і схожим на спа-центр виглядає дизайн ванної кімнати, це все одно приміщення, де можуть накопичуватися запахи, тому ви повинні знати, як їх позбутися.

Як позбутися неприємного запаху у ванній кімнаті

Поставте поруч освіжувач повітря

Освіжувачі повітря дуже практичні, особливо, щоб позбутися неприємного запаху, який є дуже сильним. Однак вони не є найздоровішим продуктом, хоча існують деякі варіанти натуральних освіжувачів повітря. 1 Залиште пляшку з пульверизатором у ванній кімнаті на випадок, якщо хтось відчує, що він їй потрібен, але не покладайтеся лише на нього, щоб зменшити запахи у ванній. Пам’ятайте, що швидке бризкання ефективне. Немає необхідності покривати поверхні освіжувачем повітря. Крім того, спробуйте гелевий засіб для усунення запаху, який не розливатиметься та не спричинить проблем із розпиленням аерозолю для чутливого носа.

Останні новини:  Астрологи назвали найзакоханіші та егоїстичні знаки зодіаку

Підтримуйте хорошу вентиляцію

Всі ванні кімнати потребують хорошої вентиляції, і свіже повітря, що циркулює в приміщенні, сильно впливає на його запах.

Підтримка хорошої вентиляції передбачає два основні чинники: наявність працючого вентиляційного вентилятора та тримання дверей (і вікна, якщо це можливо) відкритими, коли ванна кімната не використовується. Функціонуючий вентилятор відводить вологу та запахи з ванної кімнати назовні. Обидва фактори покращують якість повітря, допомагаючи позбутися неприємного запаху.

Тримайте рушники чистими та сухими

Причиною неприємного запаху у ванній кімнаті, яку часто забувають, є брудний або вологий рушник. Коли рушники висихають недостатньо швидко, вони раптово починають пахнути затхлістю через смердючі бактерії та грибки, які швидко ростуть. Процес зростання прискорюється, якщо воно нагноюється на рушниках, які давно не прали.




Розвішуйте рушники для висихання — розстеліть їх з хорошим потоком повітря — після кожного використання та періть їх принаймні раз на тиждень. (Це включає рушники для рук і мочалки.) Використовуйте відбілювач або найгарячу воду, щоб убити будь-які мікроби на рушниках.

Останні новини:  Ці 3 помилки значно скоротять життя будь-якої кішки

Запаліть свічку

Тепло і дим від свічки можуть допомогти позбутися неприємного запаху у ванній. На диво , свічки без запаху можуть працювати так само добре, як і ароматичні.

Свічки, особливо вотивні свічки, легко розмістити як невеликі елементи декору у ванній кімнаті. Майте під рукою запальничку або сірники, щоб запалити свічку, коли є потреба. Ніколи не залишайте свічку без нагляду. Видушіть його перед тим, як вийти з кімнати.

Чистіть регулярно

Іноді неприємні запахи просто означають, що ваша ванна кімната вимагає прибирання. Сміття, яке накопичується у ванні чи душі, плями в унітазі, брудна раковина та покрита кіркою стільниця можуть спричинити неприємний запах, якщо їх не чистити регулярно.

Прибирайте ванну кімнату принаймні раз на тиждень, ретельніше – раз на місяць або два. Це хороший загальний догляд і має допомогти зменшити щоденні запахи.

Останні новини:  Чому закручуються верхівки помідорів у теплиці

Якщо вам цікаво, яка частина вашої ванної кімнати найбрудніша та найсмердюча, ваше припущення може бути помилковим. Це не завжди ваш унітаз або сидіння для унітазу. Дверні ручки, ручки кранів і зубні щітки містять бактерії та мікроби. Підлога та килимки для ванної кімнати можуть бути найсерйознішими, оскільки вони швидко накопичують мікроскопічні частинки та рідини, які витікають із змивних унітазів, особливо якщо кришка залишається піднятою. Замініть килимки для ванної кімнати якщо вони надто смердять. Крім того, не забудьте почистити підлогу в задній частині вашого туалету, щоб позбутися неприємного запаху.

Винеси сміття

Хоча у відрі для сміття немає залишків їжі, як на кухні, сміття у ванній кімнаті — засоби для менструації, вологі серветки тощо — також може пахнути.

Спорожнюйте сміттєвий бак у ванній кімнаті регулярно, а не лише тоді, коли він заповнений. Якщо ви хочете зберегти мішки для сміття, викидайте сміття у більший кухонний бак, коли ви його виносите.