Біткоїн впав нижче 64 тисяч доларів на тлі спекуляцій щодо зниження відсоткових ставок у США

07.05.2024   11:55    492

У понеділок, ціна біткоїна впала нижче 64 тисяч доларів, через відсутність оптимізму в інвесторів на тлі посилення спекуляцій щодо зниження процентних ставок у США. Про це пише УНН з посиланням на Investing.

Зазначається, що різке падіння долара, слідом за слабшими, ніж очікувалося, даними про заробітну плату в несільськогосподарському секторі, стало найбільшою підтримкою біткойна на вихідних. Завдяки цьому токен відновився після того, як минулого тижня він впав приблизно до 59 000 доларів, що приблизно на 22% нижче рекордно високого рівня в березні.

Останні новини:  Готуйтеся, доведеться розщедритися: Нацбанк попередив українців про зростання споживчих цін

Біткоїн впав на 0,3% за останні 24 години до $63 513,8 до 08:52 за східним часом (12:52 за Грінвічем)- пише Investing.

Як пояснили у виданні ціна біткойна виграє від деяких ставок на зниження курсу. Так, наразі ринки оцінюють підвищену ймовірність зниження Федеральною резервною системою на 25 базисних пунктів у вересні. Такий сценарій віщує хороші результати для криптовалют, враховуючи, що вони зазвичай процвітають у середовищі з низькими ставками та високою ліквідністю.



Також “охолодження” ринку праці дає ФРС додатковий імпульс для зниження відсоткових ставок. Водночас інфляція, яка є ключовим фактором для ФРС, залишається комфортно вищою за цільовий показник центрального банку в 2% на рік.



В Investing пояснюють, що короткострокове зростання біткойна стримувалося очікуванням нових сигналів щодо ставок у США, зокрема від низки чиновників ФРС, які збираються виступити найближчими днями.

Останні новини:  Готуйтеся, доведеться розщедритися: Нацбанк попередив українців про зростання споживчих цін

Попри це незважаючи на відновлення на вихідних, біткойн залишався в межах торгового діапазону, який спостерігався протягом більшої частини березня та квітня.

Проте потоки капіталу в інвестиційні продукти Bitcoin, зокрема в спотові біржові фонди, схвалені на початку цього року, значно сповільнилися протягом останнього місяця.

Так протягом останніх трьох тижнів у Bitcoin ETF спостерігався відтік капіталу.

Останні новини:  Готуйтеся, доведеться розщедритися: Нацбанк попередив українців про зростання споживчих цін


inshe.tv