Вчені показали єдині фотографії, зроблені на Венері

17.04.2024   17:07    1566

Автор: Ірина Клеменко, Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Венера за своїм складом, розміром та властивостями дуже схожа на Землю. Разом з тим, вона має відмінності. На ній, зокрема, немає життя, адже тут надзвичайно висока температура, а атмосфера наповнена токсичними речовинами.


Як пише ScienceAlert, хоча нещодавно на Венері був виявлений кисень, він відрізняється від того, яким дихаємо ми. І досі лише 8 пускових апаратів змогли побувати на ній. Саме завдяки їм вчені отримали унікальні знімки поверхні планети.

На цій планеті щільна токсична атмосфера, яка не випускає сонячне тепло назад у космос. Тому температура сягає 464 градусів Цельсія. Атмосферний тиск у 100 разів вищий, ніж на Землі.



Через такі умови на планеті побували лише 8 посадкових апаратів. Жоден не зміг працювати довго, більше 2 годин. Найдовше працював «Венера-12», який протримався 110 хвилин.

Останні новини:  Палеонтологи переглянули будову гігантських шаблезубих лососів

Знімки планети зробили апарати «Венера-9», «Венера-10», «Венера-13» і «Венера-14», а звук записали тільки два останні зонди. Ви можете поглянути на ці знімки, щоб трішки відкрити для себе Венеру.



inforoom.com.ua