5 робочих методів, як позбутися неприємного запаху у взутті

30.04.2024   17:40    361

Неприємний запах, що доноситься з взуття, поширена проблема для багатьох людей у теплу пору року.

Є кілька способів, які допоможуть сміливо роззуватися в гостях та «не заливати» взуття різними спреями та парфумами.


Шавлія та лаванда

Рослини добре справляться з неприємними запахами. Декілька листочків шавлії або пара гілок лаванди за ніч створять дива. Поліпшити ефект можна, якщо після цього винести взуття на свіже повітря.

Останні новини:  Прикмети та забобони, які підкажуть що робити, щоб пощастило на іспиті

Апельсин, лимон чи грейпфрут

Фрукт можна з’їсти або використати для приготування страви. Знадобиться лише шкірка. Достатньо покласти шкірку в кросівки або туфлі, і запаху на ранок не буде. Натомість з’явиться ненав’язливий аромат цитрусових.

Чай

Один із найпростіших способів. Потрібно просто покласти по чайному пакетику в кожен черевик. Залишають у такому вигляді на ніч. Для кращого та швидкого ефекту можна використовувати 3-5 пакетиків.

Останні новини:  Експерти назвали народні засоби, які допомагають у домашньому побуті

Перекис водню

Аптечний засіб вбиває бактерії. А вони, як відомо, є причиною неприємного запаху. Перекис наносять на ватяний диск та протирають взуття зсередини.

Ефірна олія та сіль

Якщо взуття ще й вологе зсередини, то це засіб один із найкращих. У стару шкарпетку без дірок засипають сіль, змочують тканину 3-5 краплями будь-якої ефірної олії. По одному такому мішечку відправляють у кожен черевик. Олія наповнить взуття приємним запахом, а сіль вбере вологу.






elegantwoman.kyiv.ua

Останні новини:  Городники розповіли, як правильно поливати редиску