5 корисних властивостей алое вера для шкіри

30.04.2024   18:00    428

Гель алое вера – натуральний зволожуючий крем, який зазвичай використовується в якості інгредієнта в різних продуктах по догляду за шкірою. Ось п’ять переваг цієї дивовижної сукулентної рослини, від боротьби з прищами до заспокоєння запаленої шкіри.

Знімає роздратування

Гель алое допомагає зняти почервоніння шкіри. За словами доктора Дженніфер Гордон, дерматолога з США, гель містить корисні сполуки, що пригнічують запалення. Алое вера також містить натуральне знеболююче, зване карбоксипептидазою.

Останні новини:  Поширена помилка, через яку жир ніяк не йде

Допомагає боротися з прищами

Гель володіє не тільки антибактеріальними властивостями. Він містить саліцилову кислоту, ексфоліант, який допомагає очищати пори і діє як протизапальний засіб на сальних залозах, що викликають прищі.

Заспокоює загострення псоріазу

Використовуйте крем з алое вера кілька разів на день, щоб зняти почервоніння, лущення і свербіж, запалення, викликане псоріазом легкого і середнього ступеня тяжкості.

Останні новини:  Експерти розповіли, чим насправді корисні ананаси

Допомагає при лікуванні герпесу

Використовуйте креми з алое вера, щоб заспокоїти хворобливий герпес. Завдяки своїм противірусним властивостям гель допоможе швидше загоїти ураження.

Може прискорити процес загоєння

За словами доктора Девіда Лорчера, дерматолога з Каліфорнії, алое вера містить натуральні протигрибкові, антибактеріальні та противірусні агенти.