Tesla розсекретила найшвидшу версію Model 3

25.04.2024   17:41    270

Tesla представила найпотужнішу та найшвидшу Model 3 Performance. Це топова версія моделі, яка відрізняється від інших продуктивнішою силовою установкою, покращеною динамікою, модернізованим шасі, а також спортивним дизайном.

Зовні версія Performance відрізняється від інших аеродинамічним пакетом – більш розвиненими спліттером та дифузором, а також новим спойлером на кормі. У Tesla стверджують, що в результаті піднімна сила знизилася на 36 відсотків, а опір повітря – на п’ять відсотків. У салоні встановили крісла з більш розвиненою бічною підтримкою та розширеними електрорегулюваннями. Обіцяно й функції підігріву та вентиляції.

Останні новини:  Має знати кожен водій: чому треба спочатку вимикати кондиціонер, а вже потім глушити двигун авто

Що стосується покращених характеристик, то, крім збільшеної на 31 відсоток пікової віддачі, на 16 відсотків збільшився крутний момент, і на 22 відсотки – постійна потужність. Водночас енергоспоживання скоротилося на два відсотки.



Отже, два електромотори сумарно видають на Model 3 Performance 517 к.с. і 741 Нм крутного моменту. З місця до 60 миль на годину (97 км/год) такий електромобіль розганяється за 2,9 секунди, що на 0,2 секунди швидше за попередника, а максимальна швидкість становить 262 км/год. Заявлений запас ходу за американським циклом EPA – 476 кілометрів.



Підвіску теж доопрацювали: використані легші та жорсткіші пружини, а адаптивні амортизатори мають три режими роботи – Standard, Sport та Track. Крім того, Model 3 Performance отримала посилені гальма та 20-дюймові колеса, «взуті» у шини Pirelli P Zero 4.

Останні новини:  Найкращі кросовери з пробігом в Україні: 8 моделей за 800 000 гривень

Ціни вже оголошені: у США Tesla Model 3 Performance коштує 53 тисячі доларів без урахування доставлення до дилерського центру та податкових пільг.


avtomir.ua