Ці 5 речей водій має робити з автомобілем кожні 1500-5000 кілометрів

04.05.2024   20:42    1551

Після купівлі автомобіля його недостатньо просто час від часу заправляти, потрібно проводити і регулярне технічне обслуговування. У деяких випадках робити це потрібно з періодичністю 1500-5000 кілометрів пробігу.


Експерти видання SlashGear назвали 5 важливих речей, які водіям слід робити в такому діапазоні, повідомляє «Твоя машина».

Перевірка рівня мастила в двигуні

Мастило для силової установки життєво важливе, тому регулярна перевірка його рівня в автомобілі є просто необхідною. Найкраще робити це щомісяця, щоб вчасно виявити витік або необхідність доливання. Брак мастила може призвести до швидкого зносу і виходу мотора з ладу.

Останні новини:  Нова Skoda Octavia 2024 вийде на український ринок

Перевірка охолоджувальної рідини

У процесі своєї роботи двигун автомобіля нагрівається до екстремальних температур, які прискорюють його зношування та виходять з ладу. Система охолодження не дозволяє цьому статися, але їй потрібна охолоджувальна рідина в певній кількості. Тому важливо регулярно перевіряти її рівень в атво.



Перевірка зовнішніх лампочок

Фари, денні ходові вогні, аварійна сигналізація та покажчики повороту вкрай важливі для забезпечення безпеки на дорозі. Тому потрібно постійно перевіряти їхню працездатність, за необхідності міняти в них лампочки та усувати інші несправності.



Перевірка стану ременів і шлангів

Останні новини:  Rivian відкликає 127 R1 через відсутність наклейок на кузові

Вони відіграють важливу роль для роботи ключових систем автомобіля. Не можна допускати їх знос, появу тріщин або потертостей, оскільки пошкодження ременів і шлангів може призвести до поломки систем або створити серйозні проблеми.

Вимірювання тиску в шинах

Робити це потрібно як для забезпечення безпеки (неправильний тиск погіршує керованість і створює загрозу раптового пошкодження шин під час руху), так і для банальної економії палива. За низького тиску двигуну доводиться “старанніше” працювати, щоб приводити машину в рух на спущених шинах.

Останні новини:  Нововведення в обов’язковому техогляді для комерційного транспорту


autotheme.info