Мільярд на звільнення: Volkswagen Group планує скоротити персонал у Німеччині, щоб конкурувати з Китаєм

04.05.2024   19:34    535

Через день після повідомлення про значне падіння прибутку в I кварталі Volkswagen Group планує скоротити свій адміністративний персонал у Німеччині, щоб підвищити прибутковість у 2024 році. Volkswagen заявив, що пропонує близько одного мільярда доларів у вигляді бонусів для співробітників, які вирішать розірвати свої контракти достроково.


Поставки за перший квартал фактично зросли на 3% порівняно з минулим роком, але продажі електромобілів помітно впали. Продажі електромобілів були позитивними лише в Китаї (+91% порівняно з аналогічним періодом минулого року) і впали в Європі (-24%) і США (-16%).

Останні новини:  Rivian відкликає 127 R1 через відсутність наклейок на кузові

Компанія повідомила про виручку від продажів у розмірі 75,5 млрд євро, порівняно з 76,2 млрд у першому кварталі 2023 року.

У звіті Volkswagen назвав “зменшення обсягів продажів, несприятливий стан економіки у світі, а також збільшення постійних витрат”, як причини скромних результатів за 1 квартал 2024 року. Після опублікування звітів головний фінансовий директор Volkswagen Group Арно Антліц пояснив, що компанії потрібно знизити рівень витрат, і що вона має намір зробити це, пропонуючи бонуси будь-якому співробітнику, який бажає піти раніше.



Відповідно до звіту Automotive News Europe, Volkswagen Group має намір запропонувати бонуси ряду адміністративних працівників, які достроково розірвуть свої трудові контракти.

Останні новини:  Citroen C4 X готують до прем’єри після модернізації

Німецький автовиробник виділив 900 мільйонів євро на викуп працівників, який відбудеться цього кварталу. У звіті зазначено, що досвідчені адміністративні працівники, які працюють у Німеччині, можуть отримати бонус у розмірі 50 000 євро на додаток до вихідної допомоги, яка індивідуально залежить від рівня оплати праці та стажу роботи в Volkswagen.



Скорочення персоналу є частиною бізнес-стратегії бренду, спрямованої на збереження конкурентоспроможності зі Stellantis і китайськими автовиробниками, які продовжують розширювати свою присутність у ЄС. В першу чергу, мова йде про XPeng, NIO, BYD і Zeekr.

Останні новини:  Hyundai почне стягувати плату за популярні опції

autogeek.com.ua