Як правильно чистити килими

05.05.2024   05:40    305


Якщо у вас в будинку є хоча б один килим, ви, безперечно, вже стикалися з проблемою його швидкого забруднення. Але просто кинути його в пральну машину не можна. Необхідно зрозуміти, як правильно провести його очищення, пише “УНІАН”.


Килими можна назвати справжніми магнітами для пилу, якщо вони лежать на підлозі, а не на стіні. Якщо їх не чистити регулярно, поверхня ворсу буде постійно покрита брудом, сміттям та пилом. Але повернути килиму початкову чистоту і зовнішній вигляд все ж таки можливо.

Останні новини:  Як освіжити подушки без прання

Регулярно використовуйте пилотяг

Якщо ви проводите прибирання квартири щотижня або щодня, обов’язково включіть етап використання пилотяга. Це дозволить зберегти ваш килим у хорошому стані набагато довше. Навіть якщо немає бажання пилотяжити, варто побороти лінощі – у майбутньому ви будете вдячні собі.

Наприклад, килимки в передпокої та спальні слід пилотяжити щодня або через день. Ті, що використовуються рідше, достатньо чистити раз на тиждень чи два.



Проведіть генеральне чищення щороку

Останні новини:  Як зберегти свіжість квітів у вазі

Ідеально уникати ситуації, коли вам доведеться очищати сильно забруднений килим. Для цього проводьте глибоке очищення килима кожні 12-18 місяців. Коли приходить час, або віднесіть килим у хімчистку, або замочіть його у ванній кімнаті, або попріть у пральній машині.

Ви можете вибрати будь-який спосіб, який підходить для вас та вашого килима.



Зверніть увагу на якісне прибирання квартири

Очищення килима не все. Важливо також підтримувати чистоту навколишніх предметів. Наприклад, якщо килим лежить у передпокої, стежте за чистотою вхідних дверей, підлоги та інших предметів, що знаходяться поблизу.

Останні новини:  Дуже незвичайні хитрощі господинь, у яких завжди порядок вдома

В іншому випадку бруд з навколишніх предметів все одно потрапить на ваш чистий килим.

Реагуйте на бруд своєчасно

Якщо ви розлили на килим напій або впустили їжу, що залишила пляму на ворсі, відразу візьміть губку з водою і мийного засобу. Так ви швидко очистите проблемну ділянку. Якщо ж пляма висохне, прибрати її буде набагато складніше.


clutch.net.ua