Полювання на шахедів мобільної вогневої групи показали в Держприкордонслужбі (відео)

17.04.2024   17:44    498

Мобільні вогневі групи створені для відбиття повітряних атак і знищення ворожих цілей у небі. Відео роботи такої групи показали в ДПСУ.


Зазначається, що кожного дня “мисливці на шахедів” Держприкордонслужби разом з іншими підрозділами Сил оборони докладають чимало зусиль, адже кожна збита ними ціль – це врятовані життя.

Наша група створилася після того, як окупанти почали масово застосовувати БпЛА типу Shahed по території України. Мої побратими розуміють, яка відповідальність покладена на їхні плечі, адже за нами найцінніше – життя українців, – наголошує командир групи на псевдонім Лелека.

Такий позивний за прикордонником закріпився через те, що він має у себе на подвір’ї облаштоване гніздо, де проживає справжній лелека.



На озброєнні мобільної вогневої групи прикордонників є крупнокаліберний кулемет Дегтярьова-Шпагіна, який бійці звикли називати “дашка”.

Наша “дашка” демонструє неабияку ефективність у ураженні цілей противника, ми з хлопцями ставимося до неї з повагою, тож і вона нас “підтримує”. Щоб виконувати бойові завдання ефективніше, потрібно постійно експериментувати. Тобто робити все можливе для вдосконалення надійності протиповітряного прикриття, – розповідає прикордонник.

Більше про роботу мобільної вогневої групи дивіться у відео.



Останні новини:  Морпіхи показали, як окупанти ховаються від ЗСУ по туалетах. ВІДЕО