Рецепт закуски з баклажанами та фетою

30.04.2024   14:30    289

Знайти ідеальну закуску на застілля – справжнє завдання з зірочкою, але поєднання баклажанів з фетою – стане приємною несподіванкою для кожного вашого гостя.


Баклажани містять антиоксиданти, які можуть допомогти знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань та покращити здоров’я шкіри. Вони також містять вітаміни та мінерали, такі як вітамін К, вітамін С, калій та фолієва кислота. Фета – це джерело білка та кальцію. Білок необхідний для будівництва та ремонту тканин у вашому організмі, а кальцій має важливе значення для здоров’я кісток та зубів. Редакція сайту Добрі новини приготувала ідеальний рецепт салату з цими корисними продуктами:

  • 2 середні баклажани;
  • 150 г фети (або за смаком);
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ст. ложки бальзамічного оцту;
  • 1 зубчик часнику (для аромату, за бажанням);
  • Сіль та перець за смаком;
  • Свіжі трави для прикраси (наприклад, м’ята або базилік).
Останні новини:  Вчора приготувала – і Все з’їли: шоколадний Медовик за 15 хвилин, без розкочування коржів (не потребує пропитки)
Рецепт ідеального салату з баклажанами та фетою

Нагрійте духовку до 200 градусів Цельсія. Баклажани наріжте на тонкі кружечки або смужки. Посоліть їх з обох сторін і залиште на 10-15 хвилин, щоб вони виділили сік. Після цього відберіть надлишковий сік, обсмажте баклажани з обох сторін на розігрітій сковорідці з оливковою олією до золотистого кольору та м’якості. Покладіть на паперовий рушник, щоб забрати надлишок олії.





Підготуйте дресинг: змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, дрібно нарізаний часник, сіль та перець за смаком. У великій мисці об’єднайте обсмажені баклажани, нарізану фету та дресинг. Перемішайте добре. Прикрасьте салат свіжими травами, якщо бажаєте. Подавайте теплим або залиште в холодильнику на пару годин, щоб смаки стали більш виразними.

Останні новини:  Надзвичайно смачні рублені котлети: швидкий рецепт

Цей салат вийде дуже ароматним та смачним, ідеально підходить як для основного страви, так і як супровід до м’яса чи риби. Смачного!


noviydoctor.com