Відео: Formula E представила болід нового покоління

30.04.2024   08:36    211

“Формула Е” представила свій новий болід під назвою Gen3 EVO. Фактично це оновлена модель Gen3, яка дебютувала минулого сезону. Нову машину використовуватимуть у наступному сезоні, і вона, по суті, є оновленою машиною Gen3, яка експлуатувалася минулого та цього сезону. Наступне покоління гоночного електромобіля Gen4 очікується не раніше 2027 року.


 

Для Gen3 EVO компанія Hankook розробила більш “липкі” шини (з 5-10% кращим зчепленням і виготовлені з 35% перероблених матеріалів), які повинні допомогти використати частину додаткової потужності автомобіля. “Формула E” також зробила досить унікальний крок і задіяла передній двигун авто Gen3 для тяги, а не лише для рекуперації, таким чином роблячи гоночні авто повнопривідними.

Останні новини:  В РФ потяг уперше зійшов із рейок через БПЛА: ЗМІ вказали на цікаві деталі (відео)

Одна з ключових скарг на авто Gen3 полягала в тому, що “режим атаки” було важко використовувати, тому що машина відчувала, що не може належним чином використовувати додаткові 50 кВт. Активація переднього двигуна дасть водіям величезну перевагу – швидше прискорення в поворотах і поза ними.



Цікаво, що Gen3 EVO може похвалитися справді вражаючим показником розгінної динаміки від 0 до 100 км/год на рівні 2 секунд. Цей час на 30% швидше, ніж у  машини “Формули-1”, і на 36% швидше, ніж у авто Gen3, завдяки передньому двигуну.

Останні новини:  Захід перекриває можливості Росії обходити санкції — подробиці (ВІДЕО)


Загалом, Формула E каже, що нова машина може бути на 1-3 секунди швидшою на кожному колі, залежно від траси та від того, чи використовується система AWD. Новий болід Gen3 EVO почне використовуватися наступного сезону.



autogeek.com.ua