Mitsubishi представив оновлений кросовер ASX

25.04.2024   19:51    633
Японський автовиробник Mitsubishi оприлюднив оновлення, які отримав компактний кросовер ASX для 2024 модельного року.

Приблизно через рік після виходу на ринок нового покоління Mitsubishi продемонстрував оновлений ASX, який знову базується на Renault Captur і успадкував останні оновлення французького SUV. 


Фейсліфтинг зачепив не лише дизайн, але й додав електрифіковані двигуни та інші технології. Кросовер вироблятиметься з травня і повинен надійти до дилерів у червні 2024 року.  

Екстер’єр 

Mitsubishi ASX 2024 року



 

Як уже згадувалося, новий Mitsubishi ASX все ще є ребрендінгом Renault Captur, від якого він отримав свої розміри – довжина 4,23 метра. Загальний дизайн залишився також від французького родича, адже в основі використовується платформа CMF-B.  



Збоку практично нічого не змінилось. Окрім дизайну 17 або 18-дюймових легкосплавних дисків. Задня частина характеризується світлодіодними ліхтарями в дизайні C, які включають напис Mitsubishi посередині дверей багажника. 

Останні новини:  Toyota випускає «найкращий у своїй історії позашляховик»

Інтер’єр 

 

Mitsubishi ASX 2024 року

Салон оновленого Mitsubishi ASX також базується на інтер’єрі Captur – із цифровими приладами діагоналлю 7 або 10 дюймів (залежно від рівня оснащення) і центральним 10,4-дюймовим монітором портретного формату. Інформаційно-розважальна система заснована на Android Automotive 12, яка інтегрує різні сервіси Google. Система завжди онлайн і може отримувати оновлення OTA. 

Під центральним екраном знаходяться фізичні кнопки для клімат-контролю, а в центральному тунелі розташовані два порти USB-C і лоток для бездротової зарядки смартфона. 

 

Mitsubishi ASX 2024 року

Заднє сидіння, яке можна пересунути на 16 сантиметрів, щоб створити більше простору для пасажирів або багажу, також запозичено з Captur. Завдяки цьому, вантажний простір збільшується з 484 літрів до 616 літрів. При складанні задніх спинок загальний об’єм зростає до 1596 літрів. Значення знижуються, якщо обрати повністю гібридний двигун: від мінімум 348 до максимум 1458 літрів. 

Останні новини:  Штраф за світло в салоні автомобіля: що може «світити» водіям

Під капотом 

Mitsubishi ASX 2024 року

Новий Mitsubishi ASX оснащений виключно бензиновими двигунами. Він починається з 1.0 Turbo з 91 к.с. і 160 Нм крутного моменту, який поєднується з 6-ступеневою механічною коробкою передач.  

Крім того, є гібридний двигун 1.3 із 140 к.с. і 260 Нм крутного моменту в поєднанні з 6-ступеневою механічною коробкою передач, а потужність зростає до 157 к.с. і 270 Нм з 7-ступеневою коробкою передач з подвійним зчепленням. 

Mitsubishi ASX 2024 року

Нарешті, доступний повний гібрид потужністю 143 к.с., який складається з 1,6-літрового атмосферного бензинового двигуна, двох електродвигунів і безмуфтової автоматичної коробки передач. Це та сама трансмісія E-Tech, що й у Renault Captur і Clio. 

Останні новини:  Volkswagen оснастив хетчбек ID.3 штучним інтелектом ChatGPT

Стосовно допомоги водієві, Mitsubishi ASX пропонує стандартне автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд зі смуги руху, датчики паркування, камеру заднього виду тощо. 

Ціни та конкуренти 

Mitsubishi ASX 2024 року

Ціни на Mitsubishi ASX ще не оголошені, але навряд чи вони суттєво відрізнятимуться від цін на оновлений Renault Captur, які коливаються приблизно від 24 000 до 30 000 євро. 

Першим конкурентом Mitsubishi ASX є, звісно, Renault Captur. Крім того, є численні моделі з електроприводом і без нього, такі як Jeep Renegade, VW T-Roc, Skoda Kamiq, Opel Crossland (який поступиться місцем Frontera), Ford Puma, Toyota Yaris Cross та Nissan Juke. 


motorcar.com.ua