Автоелектрик розповів про небезпечні помилки "прикурювання" заглухлого автомобіля

05.05.2024   18:21    1146

Здавалося б, холоди вже минули, а отже, “прикурювати” машини більше немає потреби. Однак на ділі деяким власникам доводиться стикатися з такою проблемою і в теплу пору року. Примітно те, що, незважаючи на всі існуючі рекомендації, тут припускаються різних помилок, які, в тому числі, можуть стати причиною виходу електрики з ладу.


Подробиці

Яким чином прикурює автомобіль стандартний пересічний власник. Все просто: підключаються дроти на акумулятор донора, а потім на машину, де сіла батарея. Після цього здійснюється пуск силового агрегату. Таким чином, автомобілісти припускаються одразу кількох помилок. По-перше, дроти насамперед потрібно підключати на машину з розрядженою акумуляторною батареєю. Це робиться послідовно, починаючи з плюсового крокодила.



Далі накидається мінус, але він з’єднується не з клемами, а з масою. Таким чином, електричному струму доведеться долати меншу відстань, щоб потрапити на стартер. Отже, і втрати будуть незначними. До машини донора дроти підключаються так само: спершу плюс, а тільки потім мінус. Це дасть змогу уникнути короткого замикання через торкання плюсовим крокодилом оголених елементів кузова, що для електрики в сучасних авто вкрай згубно.

Останні новини:  Можуть вибухнути: водіям вказали на небезпеку деяких автомобільних освіжувачів повітря

Після того, як дроти накинуті, не потрібно поспішати із запуском двигуна. У такому вигляді автомобілям слід постояти деякий час, щоб батарея вийшла з глибокого розряду. Якщо цього не зробити, то велика ймовірність, що АКБ отримає пошкодження, коли запуститься двигун. Ще одна поширена помилка – це пуск машини з розрядженим акумулятором безпосередньо від іншого автомобіля, що працює, коли на ньому заведений силовий агрегат.



У цій ситуації струм братиметься не тільки з АКБ, а й з генератора. На нього ляже велике навантаження, на яке, цілком можливо, останній просто не розрахований. Перед тим, як приступати до пуску ДВЗ, необхідно заглушити двигун на машині, що виступає в ролі донора. Таким чином можна мінімізувати присутні ризики. Щойно мотор запустився, можна знімати крокодили, починаючи з маси і закінчуючи плюсовими проводами, щоб знову не спровокувати коротке замикання через неакуратні дії.

Останні новини:  В електричного седана Xiaomi відмовили гальма

Останнє, на що варто звернути пильну увагу, – це початок поїздки після запуску двигуна на машині з розрядженою батареєю. Тут слід деякий час почекати, поки силовий агрегат прогріється, а акумулятор отримає додатковий заряд від генератора. У такій ситуації простою в 10-15 хвилин буде цілком достатньо. Ну і, зрозуміло, не варто забувати про те, що експлуатувати авто з несправною АКБ на постійній основі недоцільно. Акумулятор у машині – це такий самий витратний матеріал, який час від часу необхідно міняти. В іншому випадку проблем з бортовою електронікою буде більш ніж достатньо.

Останні новини:  Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль


wheel-news.com