Квітникарі розповіли, що можна висаджувати на клумбі поруч з лавандою

26.04.2024   00:20    283
Квітникарі розповіли, що можна висаджувати на клумбі поруч з лавандою

Лаванди багато не буває, якщо ви також в захваті від нескінченно довгих фіолетових та ароматних рядів. Її суцвіття так гарно тягнуться до сонця. Лаванда не тільки вміє заспокоювати, але й декорувати собою територію, де росте. Вона ідеальна для вирощування, якщо у вас мало часу. Лаванда невибаглива та не потребує багато часу на ретельний догляд.

Останні новини:  Як врятувати капусту від гусениць

Лаванда любить світло. Про це треба знати, коли вибираєте місце для висаджування. Щоб гарно цвісти, рослина повинна отримувати сонячної уваги мінімум 6 годин на добу. Якщо у вас є альпійська гірка, це стане також хорошим вибором для неї. Вимоги до ґрунту — добре дреновані піщані ґрунти та кам’янисті ділянки.



Найкращими сусідами для лаванди стануть рослини з категорії трав’янистих багаторічників. Особливо ті, які здатні витримувати посуху. Зверніть увагу на шавлію, молочай кипарисовий, деревій білий або жовтий. З їх допомогою буде створено ароматну композицію. Лаванда також добре поєднується з розмарином та тим’яном. А для контрасту можна висаджувати вербену бонарську.




prostoway.com

Останні новини:  Три знаки Зодіаку, для кого травень стане прибутковим