Експерти розповіли, як гвоздика допоможе вивести міль

05.05.2024   13:00    451

Для боротьби з міллю можна використовувати різні методи, такі як регулярне провітрювання одягу, чистка та сушіння одягу на сонці, зберігання одягу в герметичних контейнерах або вакуумних пакетах. Від молі рятують перевірені методи, які працюють набагато ефективніше ніж магазинні засоби.


Серветки по кишенях

Найпростіший метод, який можна вигадати. Беремо звичайні паперові серветки і на кожну капаємо 3-5 крапель ефірної олії лаванди. Якщо є сушена лаванда – ще краще, беріть її. Тільки не забувайте міняти траву раз на сезон. Використовуйте якісні ефірні олії. Серветки з ароматом лаванди розкладаємо по кишенях пальто, шуб. Кладемо їх між стопами з вовняними речами.

Останні новини:  3 причини затримки розвитку петунії та чому перестають рости

Для кращої результативності є сенс періодично оновлювати аромат лаванди на серветках. Замість лавандової олії можна взяти олії лимона, кедра, м’яти, евкаліпта. Міль не любить ці аромати, так само як лаванду.

Протріть дверцята шафи

Якщо у вас є під рукою бульбашка нашатирного спирту, обов’язково скористайтеся наступним методом. Змочіть ватяний диск або шматочок ватки нашатирним спиртом і протріть дверцята шафи зсередини. Не хвилюйтеся, запах нашатирю дуже швидко вивітриться, а ось протимолевий ефект збережеться надовго.

Останні новини:  Як зберегти свіжість квітів у вазі

Спеції в шафу

З урахуванням того, що хороші ефірні олії коштують досить дорого, а недорогі аналоги дуже швидко втрачають пахучість, беремо натуральні спеції. Одна з них – гвоздика. Міль не любить цей терпкий аромат. Крім того, аромат гвоздики приємно обволікає весь простір шафи, не дозволяючи закопатися в ньому стороннім запахам.

Останні новини:  Що посадити у міжряддях картоплі, щоб збільшити врожай
Експерти розповіли, як гвоздика допоможе вивести міль

Беремо жменю гвоздики і подрібнюємо її в кавомолці. Так краще вивільняються ефірні олії, що містяться у спеції. Можна цілу гвоздику покласти по карманах, гірше від цього не буде. Отриманий порошок висипаємо на блюдце і ставимо у шафу. Коли є час і бажання, розсипаємо у маленькі мішечкки, які робимо з капронових колготок.






noviydoctor.com