Сенатори-республіканці закликають Ґрін відмовитися від ідеї відставки спікера Джонсона

05.05.2024   09:08    575

Сенатори-республіканці із консервативного крила в Конгресі США назвали ідею одіозної конгресвумен Марджорі Тейлор Ґрін щодо відставки спікера жахливою та закликали її відмовитися від цих спроб.


Про це йдеться в публікації The Hill, передає Укрінформ.

«Це жахлива ідея», — наводить видання слова консервативного сенатора Роджера Маршалла.

Він підкреслив, що спікер Майк Джонсон найкращим чином виконує свою справу в умовах незначної більшості в нижній палаті, коли демократи контролюють Сенат і Білий дім.

Останні новини:  Microsoft запустив віялові відключення своїх хмарних продуктів в Росії

«Немає більш консервативної людини, яку можна було би обрати спікером, ніж Майк Джонсон», — додав Маршалл.

Інший сенатор-республіканець Тед Круз також висловився негативно щодо ідеї Марджорі Тейлор Ґрін, яку підтримали лише двоє її однопартійців.

«Я вважаю, що це абсолютно безглуздо й контрпродуктивно», – зазначив Круз.



Сам спікер Джонсон також зневажливо поставився до спроб усунути його з посади спікера. У недавньому інтерв’ю він сказав, що не вважає конгресвумен, яка намагається ініціювати цей процес, серйозною законодавицею.

Останні новини:  У Латвії затримали двох підозрюваних у зборі інформації для спецслужб РФ

У цьому зв’язку видання висловлює очікування, що подання Ґрін про відставку спікера Джонсона провалиться. Адже критики Джонсона в Палаті представників, які належать до консервативного крила, вже висловили позицію, що не мають бажання повторити хаос, який виник після усунення попереднього спікера, Кевіна Маккарті.



Фото: Global Look Press


news-xl.net