Франція допомагала Ізраїлю відбити атаку Ірану - Макрон

15.04.2024   19:21    330

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна допомагала Ізраїлю відбити масовану атаку іранських безпілотників та ракет на Ізраїль минулими вихідними з території Йорданії.


Про це він заявив у понеділок уранці на телеканалі BFMTV, передає Укрінформ.

«Франція була на боці Ізраїлю, за американської координації та з нашими британськими друзями, тому що ми перебуваємо на йорданській землі на прохання Йорданії. Нам довелося здійснити суворий захист і оборонні перехоплення в суботу ввечері», — повідомив подробиці Макрон.

Останні новини:  У США викрили схему постачання до Росії електроніки подвійного призначення в обхід санкцій

Він додав, що Франція втрутилася, “і сьогодні робимо все можливе, щоб не допустити розпалювання ситуації, тобто ескалації».

Макрон закликав до припинення вогню, до перемир’я і назвав ситуацію дуже нестабільною та такою, яка потребує «надто сильної дипломатичної мобілізації».



«Ми намагаємося переконати Ізраїль, що він не повинен відповідати ескалацією, а радше ізолювати Іран; переконати країни регіону в тому, що Іран становить небезпеку; посилити санкції, посилити тиск на його ядерну діяльність, а потім знайти шлях до миру в регіоні», — сказав глава французької держави.

Останні новини:  Суд зобов'язав Трампа виплатити штраф

За словами президента, це перемога Ізраїлю, тому що йому вдалося спинити майже всі ракети і безпілотники.

Фото: LP/Arnaud Journois


news-xl.net