Цей копійчаний засіб допоможе, якщо жовтіє листя томатів

18.04.2024   01:00    237

Наприклад, якщо листя помідорів жовтіє, послаблюється цвітіння, опадають зав’язі – це означає те, що томатам не вистачає бору.

На жаль, такий елемент, як бор, не здатний накопичуватися в ґрунті, тому його потрібно регулярно вносити у ґрунт з підживленням.


Здавна для цього використовують борну кислоту. Справа в тому, що борна кислота здатна активізувати цвітіння, збільшувати кількість бутонів, запобігати пустоцвітінню та обсипанню зав’язей.

Останні новини:  Цікавий домашній лайфхак, навіщо зберігати туалетний папір у холодильнику

Також кислота є чудовим засобом для покращення смакових якостей томатів. Окрім того, вона вважається захисником рослин від різних хвороб таких як: борошниста роса, фітофтороз та плямистість.

Підживлюємо томати правильно: поради спеціалістів

До того ж, кислота запобігає гниття плодів у період різкого збільшення вологості, що покращує засвоювання помідорами корисних мікроелементів та підвищує врожайність на 20-25%.



Борна кислота особливо показана для томатів, які знаходяться в теплицях. Помідори в таких умовах зазвичай слабкі, а бор допомагає їхньому зміцненню. Підживлення борною кислотою рекомендується проводити під час бутонізації, цвітіння та плодоношення. Для обробки рекомендують такі пропорції% 5 грам борної кислоти необхідно розчинити в відрі 10 літрів води.



Спочатку залийте 5 грам кислоти літром гарячої води та після цього доведіть об’єм води до 10 літрів. Далі перелийте розчин в пульверизатор і обробляйте стебла та листя з усіх боків.

Останні новини:  Як домогтися рясного цвітіння петуній: поради досвідчених садівників

Також можна використовувати борну кислоту для профілактики фітофторозу, використовуючи 1 упаковку борної кислоти, 15 крапель йоду та літр молока або молочної сироватки.

Таким засобом рекомендується обприскувати помідори в загалом 3 рази, через кожні 10 днів.


noviydoctor.com