Дрони ЗСУ скидають міни з "розумними детонаторами": як це шкодить росіянам (відео)

30.04.2024   14:34    994

За словами фахівця з радіотехнологій Сергія Безкрестнова, міни оснащені модулем, який активується через 10 хвилин після скидання і спрацьовує в разі переміщення або наближення металу.

Збройні сили України використовують безпілотні літальні апарати для скидання мін з “розумним” модулем ініціації. Про це написав військовослужбовець ЗСУ і фахівець із радіотехнологій Сергій Бескрестнов (Сергій Флеш) у своєму Telegram-каналі.

Військовий зазначив, що дистанційне мінування з БПЛА — дуже ефективна техніка. За його словами, це може виглядати так: російські сапери перевіряють дорогу на предмет мін, через пару годин БПЛА скидають туди боєприпаси, на яких потім підривається російська бронетехніка.

Останні новини:  У Каневі працівники ТЦК прийшли вручати депутатам повістки під час сесії міськради (ВІДЕО)





Для боротьби з цією тактикою ворог виставляє пости акустичного контролю, які фіксують звук дрона, що спускається для скидання, проте ЗСУ вистежують ці пости і закидають їх вибухівкою.

Сергій Флеш також зазначив, що у якості детонатора використовується “розумний” модуль ініціації. Пристрій активується через 10 хвилин після скидання боєприпасу і перебуває в бойовому положенні 14 днів. Датчик спрацьовує при переміщенні або наближенні металу.

Останні новини:  Окупанти зайняли лікарню у Вовчанську, ЗСУ контратакували (відео)

Як зазначає експерт, російські окупанти вже давно вивчили цей пристрій, однак це ніяк не позначилося на ефективності згаданого методу.