Банки Росії не можуть замінити закордонне програмне забезпечення - ЗМІ

19.04.2024   08:35    924
Банки Росії не можуть замінити закордонне програмне забезпечення - ЗМІ

Фото: Російські ЗМІ

Російські ІТ-рішення не можуть забезпечити захист інформації банківських систем


Банкіри в РФ жаліються, що російські ІТ-рішення низькопродуктивні і швидше розраховані на малий та середній бізнес.

Асоціація банків Росії (АБР) звернулася до російського уряду з проханням продовжити строки переходу на російське програмне забезпечення, бо воно не відповідає встановленим вимогам. Російські ІТ-рішення для банків не будуть готові до 1 січня 2025 року. Про це повідомляє російська редакція Forbes із посиланням на листа АБР, що був надісланий міністерствам та центробанку РФ.

Останні новини:  У Підмосков'ї чоловік вистрілив у поліцейських із сигнальної ракетниці

“Вендори розробляють ці рішення, але потрібен ще час на завершення робіт, а також на їхнє тестування, доопрацювання, впровадження та сертифікацію. Всі ці процеси нешвидкі та загальна тривалість може зайняти ще кілька років”, – розповів віце-президент АБР Олексій Войлуков.



Російські ІТ-рішення не можуть забезпечити захист інформації банківських систем, вони не надають міжмережевих екранів нового покоління та систем виявлення вторгнення, міжмережевих екранів для захисту веб-додатків та засобів для розшифровки SSL-трафіку, які раніше постачали американські розробники Cisco та Palo Alto Networks.



Банкіри в РФ нарікають, що російські ІТ-рішення низькопродуктивні і швидше розраховані на малий та середній бізнес, а коштують у п’ять-сім разів дорожче за західні.

Останні новини:  У Росії українця засудили до 25 років тюрми "за підпал" залізниці

korrespondent.net