Рецепт хлібу із сочевиці

02.05.2024   08:30    359

В сучасному світі, де все більше людей стежать за своїм здоров’ям та харчуванням, альтернативні способи приготування стають все популярнішими. Саме тут народжуються унікальні та креативні рецепти, які змінюють наше уявлення про звичайні страви. Один із таких рецептів – хліб з червоної сочевиці, який не тільки смачний, але й дуже корисний.


Замість звичайного хліба на борошні можна приготувати хліб із сочевиці

Цей рецепт хліба – справжня знахідка для людей, які уникають борошна, глютену та дріжджів у своїй дієті. Він підходить для тих, хто має харчові алергії чи непереносимість цих складників, а також для тих, хто стежить за своїм здоров’ям та обмежує споживання цукру та вуглеводів.



Інгредієнти:

  • Червона сочевиця – 300 г
  • Насіння льону – 50 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 7 г
  • Сода – 7 г
  • Оцет 4% (або 9%) – 5 мл
  • Йогурт (кефір або сметана) – 100 г
  • Олія – 40 мл
Останні новини:  Філе-міньйон з грибами

Приготування:

Як приготувати безглютеновий хліб із сочевиці

Сочевицю залийте чистою водою до верху та залиште на ніч. Після цього потрібно відцідити рідину та ретельно промити. Далі подрібнити у блендері до стану пюре.



Додайте у пюре сочевиці яйця, сіль, соду, оцет, йогурт та олію. Збийте ще раз у блендері до однорідності.

Викладіть отриману масу в форму для хліба, попередньо змащену олією та посипану висівками. Рівномірно розподіліть масу по формі. Зверху посипте насінням льону. Запікайте хліб у попередньо розігрітій духовці до золотистого кольору.

Останні новини:  Бюджетний салат з курячими сердечками та яєчними млинцями
Хліб для бутербродів із сочевиці

Після випікання залишіть хліб у формі на 10-15 хвилин для охолодження, а потім вийміть та повністю остудіть під чистим рушником.

Виходить смачний, ароматний та надзвичайно корисний хліб, який можна подавати з маслом, медом або улюбленою начинкою. З ним можна робити різноманітні бутерброди, підсушувати на грилі та використовувати, як звичайний хліб.

Останні новини:  Салат, який перевершив популярну Шубу! Новий салат з буряком, який тепер готую на усі свята!


odnaminyta.com