Ferrari показала створення двох спеціальних суперкарів 296 GTS на честь США (Відео)

02.05.2024   08:08    371

У 2024 році марка Ferrari відзначає своє 70-річчя офіційної присутності на ринку Північної Америки – на честь круглої дати на одному з найважливіших для італійського бренду ринків компанія підготувала кілька особливих подій. На Гран-прі Маямі Формули-1 пілоти Scuderia Ferrari виступатимуть у блакитному екіпіруванні на болідах із блакитними елементами в лівреї, а для клієнтів буде збудовано два ексклюзивних Ferrari 296 GTS.

Останні новини:  За які порушення можуть вилучити посвідчення водія

Два спайдера побудовані в рамках заводської програми Tailor Made, фахівці якої використовували історичні мотиви в оформленні сучасних автомобілів. Обидві машини оформлені в синьо-блакитних тонах, що віддають данину поваги класичним кольорам Ferrari в автоспорті.

Світло-блакитний відтінок Azzurro La Plata Альберто Аскарі використовував у 1952-1953 роках, завоювавши перші титули Ferrari, а в 1960-ті цей колір був у перегонових комбінезонах пілотів Скудерії Нікі Лауди, Джона Сертіса, Лоренцо Бандіні, Людовіко Скарфіотті та Кріса Еймона. Темний синій Azzurro Dino з’явився пізніше і останнім його використовував Клей Регаццоні в 1974 році.



Технічно особливі 296 GTS не відрізняються від стандартних спайдерів Ferrari, що передбачає 830-сильну бензоелектричну силову установку на основі 3,0-літрового V6, 8-ступінчасту роботизовану коробку передач і задній привід.

Останні новини:  BYD презентувала свій перший серійний пікап



nnews.com.ua