Як написати реферат за одну ніч: корисні поради та рекомендації

42

Написання рефератів – це робота, з якою стикається студент будь-якого ВУЗу. Це коротка доповідь на певну тему, яка дозволяє викладачу перевірити знання своїх підопічних. Звісно, на виконання такого завдання потрібен час, адже необхідно ознайомитись із темою (науковою роботою), виділити основне та створити структурований матеріал. А що робити, якщо на написання реферату залишилась одна ніч? Про це і поговоримо сьогодні.

Важливість структури реферату

До структури курсової чи дипломної роботи викладачі ставляться дуже прискіпливо. Тому навіть якщо у вас є лише 3 години до здачі, забезпечте наявність всіх необхідних пунктів:

  1. Титульна сторінка. Вона вміщує назву навчального закладу, тему доповіді та особисті дані виконавця.
  2. План. Це короткий список назв усіх розділів із вказанням сторінки їх розміщення.
  3. Вступ. Невеликий текст, де описані цілі дослідження, його актуальність та причина вибору саме цієї теми.
  4. Основна частина. Найбільший розділ, де міститься вся інформація по темі. Він може складатись із безлічі підпунктів.
  5. Висновки. Це своєрідний підсумок всього написаного, особиста думка автора.
  6. Список літератури. Тут потрібно вказати, які саме книги, статті чи сайти брались за основу написання реферату.
Останні новини:  Прошва: особенности ткани и способы применения

Пишеться робота у науковому стилі, вона має бути грамотною (не містити орфографічних та пунктуаційних помилок), а також унікальною (зазвичай 50-70%). За одну ніч виконати таке завдання цілком можливо, але за потреби можна замовити курсову роботу у професіоналів. Вибір за вами!

Як швидко та якісно написати реферат

В більшості випадків викладачі не вчать студентів, як правильно виконувати роботу такого типу. І, відповідно, потім вони не перевіряють зміст написаного. Головне, щоб текст перейшов допустимий поріг унікальності. В такому випадку ви можете знайти в інтернеті готову роботу на свою тему та дещо переписати її своїми словами.





Пропонуємо скористатись нашими порадами щодо написання реферату за одну ніч:

  1. Присвятіть виконанню завдання 5-6 годин. Не відволікайтесь на соціальні мережі та попросіть оточуючих, щоб вони вас не непокоїли.
  2. Знайдіть якісні джерела інформації. Це можуть бути наукові статті, монографії, підручники, наукові посібники. В деяких випадках викладачі самі дають список літератури, що може полегшити вам задачу.
  3. Складіть план. Для цього можете знайти готові роботи в інтернеті та переписати план, змінивши його своїми словами.
  4. Задайте собі питання, чим буде корисною ваша робота, та напишіть введення. Воно може зайняти 1-1,5 сторінки. Якщо ви самі для себе зрозумієте тему, то вам буде значно легше написати текст.
  5. Займіться основною частиною. Вона займатиме приблизно 7-10 сторінок. Виділяйте із джерел найбільш корисну інформацію, перефразовуйте її та додавайте в свою роботу. Використовуйте цитати (вони можуть складати до 25% об’єму всього тексту). Цитування збільшить об’єм, а викладачеві дасть зрозуміти, що ви дійсно використовували авторитетні джерела.
  6. Висновки старайтесь писати своїми словами. В більшості випадків викладачі читають лише вступ та заключення, а по основній частині лише пробігають очима. Тому висновки напишіть самостійно, перефразовуючи інформацію. Вони повинні зайняти у вас не менше 1 сторінки.
Останні новини:  Прошва: особенности ткани и способы применения

Збільшити об’єм за рахунок розміру шрифту чи інтервалів між рядками не вийде, адже до цих показників також є певні вимоги. Про них вам розкаже ваш викладач.

Написати реферат за ніч – задача реальна. Але вона вимагає від студента цілеспрямованості та посидючості. Якщо це не про вас, то ви завжди можете замовити дипломну роботу у людей, які займаються цим професійно.

Останні новини:  Прошва: особенности ткани и способы применения

Бажаємо успіхів!