4К чи 8К: який телевізор краще

23

Без телевізора не так швидко летить час удома. Хоч комп’ютер і бере на себе частину його функціоналу, проте повноцінно не замінює його. Плазму можна встановити на балконі, чи у вітальні, а великий екран приносить значно більше задоволення.

Вибрати телевізор – це завдання досить складне. У розмаїтті моделей та технологій легко загубитися. Тож, яку краще модель обрати — 4К чи 8К? На стільки є різниця між цими форматами при повсякденному перегляді? Ми отримаємо правильну відповідь, якщо проаналізуємо переваги кожної із них.

Телевізори з 4К-технологією

4К – це технологія роздільної здатності зображення у якій кількість пікселів наближається до 8 мільйонів. Телевізори, які виготовлені за даною технологією, транслюють більш якісне зображення.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Дисплеї із 4К інколи використовуються фотографами при перегляді фотознімків.

Телевізори із технологію 4К будуть справжньою знахідкою для любителів відеоігор. Геймери отримають масу задоволення від надзвичайно чіткої та яскравої картинки. Зокрема, такі екрани не тільки напряму підключають до консолі, а й використовують у якості додаткового дисплею ПК.

Якщо вас зацікавила така плазма, то ви не пожалкуєте про зроблений вибір.

Телевізори із 8К-технологією

– це новий технологічний формат роздільної якості зображення, де кількість пікселів наближається до 8 тисяч по горизонталі. Або 16 мільйонів пікселів загалом. Ця технологія увійшла у широкий вжиток відносно недавно. Відповідно — і цінник на моделі також поки що досить високий.

65378db52477c.webp

8К телевізори здатні транслювати візуальний ряд з вражаюче чіткою деталізацією предметів. Це створює ефект присутності, який наразі є найбільш реалістичним.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

ТВ із матрицею 8К виробники забезпечують відповідним глибоким та об’ємним звуком, щоб підкреслити ідеальність картинки. Головною перевагою 8К стала відсутність обмежень для великих екранів. Даний формат найкраще застосовувати на ТВ у 72 дюйми, 75 дюймів та 95 дюймів.




Серії телевізорів із матрицею на 8К-технології від різних виробників вже надходять у продаж. Наразі, це поки що гаджети преміальних лінійок.

Так в чому ж різниця

Для повсякденного перегляду немає особливої різниці між 4к чи 8к. Якщо основне використання — перегляд телепрограм, каналів, тут звісно різниці не буде відчутно. Для геймінгу також цілком вистачить 4к формату, так як більшість ігор поки що має саме такий формат. Також варто враховувати що для невеликих зал не всі телевізори 8к підійдуть через розмір екрану.
Проте телевізор з форматом 8К буде точно найкращим рішенням для кіноманів з великою залою. Особливо для тих хто любить проводити кіносеанси в великій компанії, це буде чудовим рішенням домашнього кінотеатру. Дехто обере такий варіант «на виріст», адже все більше контенту доступно у 8К.

Останні новини:  Різноманіття блокнотів: оберіть свого ідеального помічника для записів

Якщо ж ще не визначились, на сайті партнера статті vmtehnika.com.ua зможуть допоможуть підібрати телевізор потрібної діагоналі і характеристик. Широкий асортимент 4К та 8К моделей від найкращих світових брендів вже чекає своїх покупців.