Dacia представила кросовер Bigster

Сьогодні,   15:00    409


Dacia представила кросовер Bigster




Румунська марка Dacia розсекретила «старшого брата» Duster – кросовер Bigster. Йому обіцяні цікавий список обладнання, різноманітна моторна гама, версія з повним приводом та низька ціна.

Bigster довший за Duster на 23 сантиметри. Від бампера до бампера має 4,57 метра, ширина становить 1,81 метра, а висота — 1,71 метра. Згадок про третій ряд немає. Натомість тут більше місця для ніг задніх пасажирів та сумок: у багажному відділенні вміститься до 667 літрів вантажу.

Зовні Bigster дуже схожий на Duster, який першим запозичив риси шоу-кара трирічної давності. Крім габаритів, відмінності можна знайти в дизайні переднього бампера, довшому задньому звисі, оформленні боковин та корми.

Останні новини:  Названо найпопулярніші нові гібридні авто на українському ринку

Конфігурація передньої панелі теж взята у Duster: це цифрова панель приладів на 7 або 10 дюймів та 10,1-дюймовий екран медіасистеми, який будуть встановлювати у всіх комплектаціях. Крім цього, Bigster може похвалитися покращеною звукоізоляцією моторного відсіку, електрорегулюванням водійського сидіння, товстішим склом, новими килимками та двозонною кліматичною установкою з задніми дефлекторами.

У топових виконаннях є панорамний люк, аудіосистема Arkamys 3D Sound з шістьма динаміками, відсік для бездротової зарядки та електропривод багажних дверей. Також є адаптивний круїз-контроль – вперше на Dacia. Охочі можуть докупити аксесуари для подорожей з фірмового набору: двоспальне ліжко (воно встановлюється за пару хвилин на складені спинки сидінь), додатковий багажник на дах та намет.

Останні новини:  Volkswagen розробляє новий компактний кросовер, схожий на Skoda Kylaq

Bigster першим у Renault Group отримав гібридну систему Hybrid 155, яка також робить його найпотужнішою моделлю Dacia. Вона складається з ДВЗ та двох електромоторів, що видають у сумі 155 к.с., батареї ємністю 1,4 кВт-год та трансмісії з чотирма передачами для паливного мотора та двома для «зелених». Такий гібрид може їздити в електричному режимі до 80% часу.

Останні новини:  Паризький автосалон 2024: електричний кросовер Sealion 7 від BYD показали офіційно

Альтернатива – TCe 140 на базі 1,2-літрової «трійки» потужністю 140 к.с. Пару двигуну складає 6-ступенева «механіка»; передній привід. Bigster ECO-G 140 зможе їздити як на бензині, так і на зрідженому газі. Нарешті, Bigster TCe 130 з менш потужним варіантом «м’якогібридної» системи (130 к.с.) запропонують з повним приводом та п’ятьма їздовими режимами для снігу, бруду тощо.

Наживо Bigster покажуть на автосалоні у Парижі, який стартує наступного тижня. Ймовірно, він буде дорожчим за Duster, який коштує 18 950 євро, та стане найдорожчою моделлю Dacia. Проте марка пообіцяла йому низьку ціну.


avtomir.ua