У Британії здійснив перший політ новітній літак Wedgetail E-7 (ВІДЕО)

Сьогодні,   16:31    732

Британія освоює модифіковані літаки раннього попередження.

З летовища у британському Бірмінгемі здійснив перший політ один з трьох модифікованих літаків раннього попередження та управління Wedgetail E-7 від Boeing. Як заявляє офіційний портал знаменитого американського виробника літальних апаратів, зараз ще не пофарбований літак є одним із трьох аеропланів 737 NG на британській землі, які модифікуються висококваліфікованою командою з понад 100 осіб у STS Aviation Services, інформує АрміяInform.

Останні новини:  Переможця обрали за пульсом: в Японії пройшов чемпіонат із розслаблення (відео)

 

 

Цей перший політ має вирішальне значення, пояснив Стю Воборіл, віце-президент Boeing і керівник програми E-7: «Цей функціональний контрольний політ, проведений безпечно та методично, знаменує значний прогрес для Boeing і Королівських повітряних сил, демонструючи суворість нашого тестування та прискіпливість його оцінювання».

Своєю чергою керівник групи Річард Осселтон, директор програми Wedgetail Королівських британських ВПС, підкреслив важливість цієї віхи: «Це критичний момент, який відображає надзвичайну відданість нашої програмної команди. Разом з нашими партнерами, DE&S, Boeing і STS Aviation, ми будемо продовжувати цей імпульс і з нетерпінням чекати наступних етапів тестування та оцінювання».

Останні новини:  У ЗСУ показали кадри удару по полігону, де навчалися російські снайпери (ВІДЕО)
Основні складові частини літака раннього попередження та управління Wedgetail E-7. Інфографіка Boeing

Важливість цього проєкту можна визначити одним реченням: літаючі борти розвідники E-7 мають повністю замінити знамениті аероплани з «млинцями» на фюзеляжах знані як AWACS.