Більшість німців готові пересісти на авто з Китаю: що їх приваблює найбільше

Сьогодні,   02:03    87

Експерти дізналися у німецьких водіїв про їхнє ставлення до машин з Китаю. Близько 60 відсотків заявили, що готові купити автомобіль із КНР, якщо їх влаштує ціна. Серед інших стимулів до покупки – інноваційні технології, привабливий дизайн та якість складання.

Німецький автомобільний клуб ADAC опитав 1079 місцевих водіїв про їхнє ставлення до китайських автомобілів. Зазначається, що майже 70% респондентів готові купити машину з Китаю, причому головним стимулом для покупки буде ціна. Цікаво, що з віком інтерес до китайських автомобілів знижується. Їх вибирають переважно молоді німці, які віддають перевагу електромобілям.

Останні новини:  330-кілограмовий чоловік схуд в два рази, щоб одружитися

Крім ціни, на яку звертають увагу 83 відсотки, аргументами розглянути китайський автомобіль можуть стати інноваційні технології (55%), дизайн (37%) та якість збирання (26%). З тих, хто поки що не готовий купити машину з КНР, близько 40 відсотків посилаються на нерозвинену мережу дилерських та сервісних центрів, а 39 відсотків сумніваються щодо якості. Також варто зазначити, що третина респондентів турбує питання захисту даних, оскільки більшість сучасних автомобілів постійно підключені до мережі.

За даними опитування, у Німеччині попит на автомобілі із Китаю за останній рік збільшився майже на 48 відсотків. Втім, обсяги продажу залишаються низькими, і говорити про швидке захоплення ринку не доводиться. Так, у 2023 році частка “китайців” у загальній кількості реєстрацій нових машин склала 1,18 відсотка.

Останні новини:  BAE Systems показала нову самохідну мінометну машину AMPV MTMS: панцерник з 120-міліметровою мінометною системою Patria NEMO



autogeek.com.ua