Видаляємо плями цвілі молоком, содою та оцтом

Сьогодні,   09:40    146

Цвіль у приміщенні – не просто неестетичне видовище. Це ще й дуже шкідливо для здоров’я. Тому знищити її потрібно якомога швидше.

Забули провітрити ванну кімнаті – і там швидко з’явилися плями цвілі. У спальні випадково виявили, що куток за диваном «цвіте». Утворенню цих непривабливих на вигляд плям на стінах і тканинах сприяє висока вологість у поєднанні з недостатньою вентиляцією.

Цвіль по своїй природі – це грибок, який призводить до небажаних наслідків зі здоров’ям. Він може можк викликати алергію, напади кашлю, хронічний нежить, захворювання легень. Якщо мікроорганізми накопичуються в клітинах внутрішніх органів тривалий час, це може призвести до утворення злоякісних пухлин.

Останні новини:  Вплив правильного зберігання на довговічність різних типів взуття

Впоратися з цвіллю можуть спеціальні хімічні засоби. Однак вони, як правило, недешеві. У більшості випадків мають сильний їдкий запах, який довго не вивітрюється (у такій спальні, ймовірно, не можна буде спати пару днів). І так само, як і грибок на стінах, можуть викликати небажану реакцію алергіків.

Але побутова хімія – не єдине можливе рішення у цій ситуації. Перевірені домашні засоби можуть бути такими ж ефективними.

Останні новини:  Пожовклі простирадла стануть білими: замочіть у цьому розчині

Для видалення плям зі стін і шпалер експерти рекомендують, наприклад, таку суміш: 60 г соди, 5 г лимонної кислоти і 150 мл води. Бавовняною серветкою,  змоченою в цьому розчині, слід щедро протерти уражені ділянки і через пів години змити  сумішшю води і прального порошку.

Плями від цвілі на силіконових швах у ванній можна вичистити сумішшю води та харчової соди (повинна вийти густа паста). Її втирають в уражені місця зубною щіткою або щіткою для швів, залишають на 30 хвилин. Після цього знову ретельно труть щіткою і змивають водою. Дуже важливо, щоб цей саморобний засіб не засох.

Останні новини:  7 ефективних лайфхаків збільшити губи без ін’єкцій

До речі, цвіль може вражати не тільки стіни, а й текстиль.  Якщо помітили, що на шторах з’явилися ці неприємні плями, замочіть їх у молоці на день-два або в оцті на кілька годин. Після цього сполосніть і виперіть зручним для вас способом.