Президент Казахстану підтримав «мирний план» Китаю та Бразилії щодо війни в Україні

17.09.2024   21:00    288

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про необхідність прийняття спочатку рішення про припинення бойових дій в Україні, а потім вже «обговорення територіальних питань», підтримавши водночас мирні ініціативи Китаю та Бразилії.

Як передає Укрінформ з посиланням на Казінформ, про це заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв під час зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцом у понеділок в Астані.

Останні новини:  В Ізраїлі заявили про нову фазу війни

«Можливість для досягнення миру, як і раніше, існує. Потрібно уважно розглянути всі мирні ініціативи різних держав і прийти до рішення зупинити військові дії, а потім перейти до обговорення територіальних питань. На наш погляд, мирний план Китаю і Бразилії заслуговує на підтримку», — заявив він.

Останні новини:  Президент Бразилії “образився” на критику від Зеленського і зробив гучну заяву

Токаєв заявив, що між РФ та Казахстаном «розвивається співпраця в рамках стратегічного партнерства і союзництва» та і водночас вказав, що «у Казахстані з непідробною симпатією ставляться до українського народу, його самобутньої культури». «Між нашими державами ніколи не було розбіжностей. Посольство нашої країни продовжує функціонувати в Києві», — додав президента Казахстану.

Фото: Акорда

Останні новини:  У столиці Греції стане менше житла для туристів


news-xl.net