Спорткару Nissan Z додадуть заводську позашляхову версію Warrior

Вчора,   21:31    187
Спорткару Nissan Z додадуть заводську позашляхову версію Warrior

Австралійський журнал Car Sales звернув увагу на товарний знак Z Warrior у місцевому патентному відомстві. Керівник локальної філії Nissan підтримав розширення позашляхової лінійки. Сміливий проєкт може взяти на себе австралійський партнер Nissan – компанія Premcar. Провісника серійного позашляхового спорткара зробили ще минулого року для виставки SEMA.

Останні новини:  7 випадків, коли водії "вбивають" двигун, змінюючи моторне мастило

Porsche 911 Dakar і Lamborghini Huracan Sterrato довели, що ринок високопродуктивних моделей з позашляховими акцентами існує. Обидві спецверсії викликали фурор, але тираж обмежений, а після закінчення виробництва сегмент буде порожній. Свій аналог потужного купе підвищеної прохідності готує Ford із моделлю Mustang, але статус проєкту не зрозумілий. А ось Nissan Z для офф-роуда може піти в серію, адже рецепт відпрацьований на концепт-карі.

Рік тому на виставці SEMA показали Safari Rally Z Tribute, який віддав данину поваги Nissan 240Z, який переміг у ралі-марафоні 1971 року. Купе відзначилося збільшеним на 51 міліметр кліренсом, грязьовими шинами Yokohama Geolandar, спеціальною підвіскою, захистом днища, посиленим зчепленням і форсованим двигуном. Усе це може реалізувати Premcar – зі збереженням заводської гарантії Nissan.

Останні новини:  В Україні ввели нові водійські права: що змінилося

Інсайдери вважають, що позашляховий Nissan Z може стати дрібносерійним ексклюзивом для Австралії. Якщо проєкт стане успішним, то не можна виключати розширення ринків збуту: на важливому американському ринку купе підвищеної прохідності може чекати теплий прийом. Однак поки що фотошпигунам прототипи Nissan Z Warrior не траплялися.


nnews.com.ua