Водіям варто потерпіти: скоро очікується різке зниження цін на бензин та дизель

17.09.2024   23:34    159

Незважаючи на зростання акцизів на пальне в Україні, його вартість може знизитися через падіння світових цін на нафту. Про це повідомляє українське видання, посилаючись на дані консалтингової компанії «Нафторинок».

На минулому тижні спостерігалися такі зміни:

  • Жовтневі ф’ючерси на нафту марки West Texas Intermediate знизилися на 1,48 долара за барель, до 67,67 долара (-2,14%).
  • Жовтневі ф’ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 1,63 долара за барель, до 71,06 долара (-2,24%).
Останні новини:  Три провокаційних запитання від поліції, через які водіям загрожують штрафи: як реагувати

Нафта Brent за тиждень подешевшала на 10%, до найнижчого рівня з грудня 2021 року, а WTI — на 8%, до мінімуму з червня 2023 року.

Середня оптова ціна дизельного пального наприкінці минулого тижня знизилася на 27 копійок за літр, до 43,42 грн, завдяки слабкому попиту та профіциту на ринку в Україні, а також падінню котирувань дизельного пального в Європі.

Останні новини:  На Нюрбургринзі помітили рідкісний спорткар з України

Прогнози на тиждень пов’язані з падінням зовнішніх котирувань, обмеженим продажем і перенасиченістю ринку. У короткостроковій перспективі очікується подальше зниження оптових цін.

Середня оптова ціна бензину А-95 знизилася на 1,11 грн/л до 47,43 грн/л. Проте середня роздрібна ціна бензину А-95 на АЗС зросла на 12 копійок за літр, до 56,59 грн/л.

За словами аналітиків, наразі вартість пального залишається відносно стабільною, завдяки запасам трейдерів та зниженню світових цін на нафту. Подальше зростання цін на АЗС до середини вересня малоймовірне.

Останні новини:  У мережі показали незвичайну версію Audi Q6 e-tron Sportback

Експерти відзначають, що зниження цін на нафту практично компенсувало подорожчання бензину та дизелю. Засновник групи компаній «Прайм» Дмитро Леушкін зазначив, що підвищення цін через акцизи «фактично неможливе». Він також підкреслив, що основним фактором на паливному ринку є ціна нафти. Якщо до кінця вересня ціни залишаться на поточному рівні, це може призвести до помітного зниження цін.


uamotors.com.ua