Запікаю яловичину з ківі та сиром

17.09.2024   12:31    186

Якщо шматочки яловичини накрити кружальцями ківі та запекти під сиром, вийде щось неймовірно смачне. Не переймайтеся, що це фрукт – поєднання з м’ясом просто ідеальне.

Вам знадобиться:

  • 800 г яловичої вирізки;
  • 300 г твердого сиру;
  • 100 г майонезу;
  • 3 ківі;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 0,2 ч.лож. чорного перцю;
  • 0,2 ч.лож. солі.

Для подачі:

  • 20 г помідорів черрі.
Яловичина з ківі та твердим сиром

Щоб приготувати яловичину з ківі у духовці, яловичу вирізку ретельно вимийте під краном, обсушіть паперовим рушником. Розріжте впоперек волокон на 12 шматочків. Кожен із них легенько відбийте молоточком з обох боків.

Останні новини:  Досвідчені кулінари назвали 3 простих способи, які зроблять замариновану яловичину смачнішою

Яловичина з ківі та твердим сиром

Це зручно робити, якщо прикрити м’ясо харчовою плівкою чи покласти в поліетиленовий пакет. Тоді крихти від м’яса та бризки не будуть розподілятися по всій кухні.

Присипте м’ясо сіллю, меленим перцем. Можете додати й будь-які інші улюблені спеції. Розігрійте пательню на сильному вогні. Влийте олію викладіть шматочки яловичини й підсмажте з обох боків до золотавої скоринки. Вогонь не прикручуйте.

Останні новини:  Салат загадка для гостей
Яловичина з ківі та твердим сиром

Деко вистеліть фольгою і викладіть на нього підсмажену яловичину. Ківі вимийте, обчистьте шкуринку, наріжте кружальцями. Твердий сир натріть на тертушці з великими отворами.

Яловичина з ківі та твердим сиром

Кожен шматок м’яса спочатку змастіть майонезом. Зверху викладіть кружальця ківі. Присипте натертим сиром. Поставте деко у розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте близько 30 хвилин. На поверхні має з’явитися рум’яна сирна скоринка.




Подавайте до столу зі свіжими овочами та зеленню, прикрасивши помідорами черрі. Як варіант, можете сир з’єднати з майонезом і намастити на шматочки ківі, які викладайте на відбивні.

Останні новини:  Як приготувати шарлотку, щоб запахло домашнім затишком


odnaminyta.com