Захід повинен нарощувати підтримку України, – екс-директор ЦРУ

Вчора,   22:31    289

 

Західні партнери повинні не просто продовжувати, а й нарощувати підтримку України, заявив командувач Міжнародними об’єднаними збройними силами в Іраку та Афганістані, екс-директор ЦРУ (у 2011-2012 роках) генерал Девід Петреус. Про це він сказав в інтерв’ю LIGA.net, записаному в кулуарах саміту Ялтинської європейської стратегії (YES).

“Я не сумніваюся, що Україна і далі демонструватиме надзвичайні якості на полі бою. У розвитку технологій, у застосуванні інноваційних безпілотних систем. Не тільки в повітрі та морі, а й на землі. Я не сумніваюся в абсолютній рішучості України, її військових, її народу продовжувати війну за незалежність, щоб забезпечити своє виживання як нації. Але результат розв’язаної Росією війни залежатиме від низки різних чинників”, – підкреслив Петреус.

Останні новини:  Трамп проти виділення Україні $300 млрд на тлі урагану Гелен в США

Говорячи про те, які це чинники, він сказав, що йдеться про продовження підтримки США, Євросоюзу як колективного органу, так і окремих країн.

“Я думаю, що ця підтримка буде продовжена. Плюс – постійний розвиток технологій та їхнє інноваційне використання. Це залежить від подальшого розширення українського військово-промислового комплексу. Це залежить від того, як будуть укомплектовувати українські Сили оборони. Від того, чи зможе Україна наростити темпи комплектування, підготовки, оснащення, організації, ротації солдатів і нових підрозділів”, – зазначив Петреус.

Останні новини:  У Берліні шкодують про скасований візит Байдена

Він наголосив, що подальший розвиток війни залежатиме і від росіян, від їхньої мобілізації, їхнього забезпечення, від російського розвитку технологій, від російського військово-промислового виробництва, яке зараз суттєво зросло:

“Події розгортаються в умовах, коли Росія має принаймні в 4 рази більше робочої сили, ніж Україна. Економіка Росії може бути в 10-12 або більше разів більшою за українську. У них є підтримка Ірану, Китаю, Північної Кореї. Тому західні партнери повинні не просто продовжувати, а й нарощувати підтримку, щоб дозволити Україні перемогти у війні за незалежність”.

За словами Петреуса, українська розвідка постійно оцінює сильні та слабкі сторони Росії.




“Курська операція показує, що одне слабке місце точно вдалося знайти. Упевнений, що будуть й інші”, – підкреслив він.

Останні новини:  Створення новітнього американського винищувача: стали відомі важливі деталі

Міжнародна допомога Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час зустрічі із Зеленським оголосив про новий пакет допомоги Україні на 2,4 млрд доларів і повідомив про два важливі елементи, які мають критичне значення для завершення війни, розпочатої Росією.

Йшлося про зміцнення позиції України на полі бою, а також забезпечення довгострокового миру, що включає зокрема і членство в НАТО та Європейському Союзі.


uapress.kyiv.ua