Компанія Kia випустила перший фірмовий аксесуар з океанського пластику

Сьогодні,   17:00    284
Компанія Kia випустила перший фірмовий аксесуар з океанського пластику

Матеріал для килимка багажника електрокара EV3 отримано з відходів, які партнер Kia фірма The Ocean Cleanup виловила у Великій тихоокеанській сміттєвій плямі. Килимок випустять обмеженим накладом і пропонуватимуть тільки на деяких ринках одночасно із запуском самого EV3.

У 2022 році Kia підписала семирічну угоду про партнерство з нідерландською некомерційною фірмою The Ocean Cleanup, яка займається очищенням океанів від пластику. А в нинішньому представила перший фірмовий аксесуар – килимок багажника для кросовера EV3, виготовлений із пластикових відходів, виловлених у Великій тихоокеанській сміттєвій плямі. Щоправда, океанського пластику в складі килимка тільки 40 відсотків – решту займає термопластичний еластомер і неорганічні полімери.

Останні новини:  Peugeot представила у Парижі дві нові версії E-3008 та E-5008

Компанія Kia випустила перший фірмовий аксесуар з океанського пластику
Kia

Сьогодні отримані зі сміття деталі можна знайти в багатьох моделях Kia, зокрема у флагманському кросовері EV9, підлогове покриття якого цілком зроблено зі старих рибальських сіток. Загальна вага компонентів, створених з використанням рослинної сировини або вторинного пластику, досягає 34 кілограмів. Оббивку і килимки корейці роблять з PET-пляшок, а кузови фарбують фарбами на водній основі, у складі яких немає шкідливих для людини ізомерів бензолу, толуолу і ксилолу.

Останні новини:  Українці виконали яскравий тюнінг універсала Audi RS6 Avant
Компанія Kia випустила перший фірмовий аксесуар з океанського пластику
Kia

Крім того, Kia долучилася до глобальної ініціативи Blue Carbon, мета якої – відновлення та збереження прибережних зон і океанічних екосистем. Свою назву програма отримала від “блакитного вуглецю”: він “зв’язується” у пластах звичайних та макроводоростей, мангрових заростях та в солончаках, а отже, не потрапляє в атмосферу. Насамперед Kia має намір захистити прибережні марші у себе на батьківщині, для чого заручиться підтримкою Міністерства рибальства та океанів Кореї.





nnews.com.ua

Останні новини:  З технологіями Формули-1: Alpine представила новий гіперкар на водні