Lexus LX вперше став гібридом

Сьогодні,   19:00    225


Lexus LX вперше став гібридом




Вперше за свою історію позашляховик Lexus LX став гібридом. Така версія отримала позначення LX 700h та нову силову установку на базі бітурбодвигуна V6 3.5.

Агрегат тут поєднується з 10-ступеневим «автоматом», пристикованим до ДВЗ через пакет фрикціонів та MGU. Система може перемикатися між режимами «тільки двигун» і «тільки електромотор», причому на випадок відмови гібридної надбудови японці залишили стартер і генератор.

Останні новини:  Патрульний нагадав водіям про важливу кнопку в авто

Батарея розміщена в задній частині підлоги в герметичному дворівневому піддоні, оснащеному датчиком протікання. Завдяки цьому LX 700h може форсувати броди завглибшки до 700 міліметрів. Від акумулятора можна заживити пристрої потужністю до 1,5-2,4 кВт: для цього під центральною консоллю встановлено перетворювач змінного струму, а на торці – розетки. Під нову установку посилено раму, змінено кронштейн кріплення запаски та задні опори двигуна.

Останні новини:  Водіям пояснили, чому не можна їздити з піднятим ручником

Гібридна система забезпечує лінійний розгін та гарну реакцію при старті, а також допомагає на бездоріжжі. Електромотор тут вперше може бути залучений при увімкненні знижувального ряду роздавальної коробки, що стане в пригоді в сценаріях, які вимагають максимально точного дозування тяги – наприклад при їзді по каміннях, ґрунтових дорогах і глибокому снігу. Втім, для шанувальників оффроуда Lexus має спеціальну пропозицію — новий LX Overtrail з блокуваннями всіх диференціалів та ексклюзивним кольором кузова Moon Desert.

Останні новини:  Кого з автомобілістів поліції заборонили штрафувати за їзду без страховки

Одночасно з прем’єрою LX 700h анонсовано низку покращень для всього сімейства. Позашляховикам дістався опорний розкіс радіатора, що підвищує загальну жорсткість кузова, нові віброізоляційні опори та модернізовані електроннокеровані амортизатори AVS. Також з’явилася нова панель приладів діагоналлю 12,3 дюйма, передні сидіння з масажем і потужніша бездротова зарядка. У гібридів ще й свій селектор трансмісії — Electro-Shiftmatic, з важелем, адаптованим під їзду поза асфальтом.


avtomir.ua