За висунення рук з вікна автомобіля штраф до 10000 грн: де це заборонено робити

02.09.2024   16:00    189

У деяких країнах висунення руки з вікна автомобіля може коштувати вам більше, ніж просто синяк. Наприклад, в Австралії ця, здавалося б, нешкідлива звичка може призвести до чималого штрафу в розмірі до 337 австралійських доларів, що еквівалентно майже 10000 грн.

Закон в Австралії суворо забороняє водіям витягувати кінцівки за межі транспортного засобу без поважної причини, наприклад, сигналити іншим учасникам дорожнього руху. Причиною такого суворого регулювання є потенційна небезпека. У разі раптового гальмування, зіткнення або появи перешкоди на дорозі витягнута рука легко може призвести до травми або навіть стати причиною аварії.

Останні новини:  На продаж виставили унікальний український автомобіль за $70 000

Хоча українське законодавство поки не передбачає штрафів за такі дії, експерти попереджають про небезпеку, притаманну цьому. Особливо влітку багато українських водіїв висувають руки у вікно, щоб охолодитися або прийняти більш розслаблену позу за кермом. Однак ця звичка може швидко стати небезпечною в дорожніх ситуаціях, особливо коли задіяні інші транспортні засоби або непередбачені перешкоди.

Оскільки безпека дорожнього руху залишається пріоритетом у всьому світі, водіям важливо знати про правила в різних країнах, щоб уникнути великих штрафів і, що важливіше, забезпечити свою безпеку та безпеку інших на дорозі.

Останні новини:  Skoda представила оновлені версії моделей Fabia, Kamiq і Scala


avtosota.com