Новий Citroen C5 Aircross «засвітився» на тестах

15.09.2024   09:00    276
Французький бренд Citroen підтвердив розробку нового покоління C5 Aircross, який має дебютувати лише в електричній комплектації.

Для найбільшого кросовера Citroen настав час змінити покоління. Після комерційного запуску нових Citroen C3 та Citroen C3 Aircross тепер компанія може зосередитися на автомобілі, який знаходиться вище у лінійці.  

Новинка покликана зіграти провідну роль в амбітному процесі переходу до повністю електричного модельного ряду. Очікується, що нове покоління C5 Aircross буде на повністю електричним. 

Що відомо? 

Citroen C5 Aircross

Минуло року генеральний директор Stellantis Карлос Таварес підтвердив, що новий C5 Aircross буде на 100% електричним. Друге покоління кросовера Citroen зробить ставку на електрифікацію на найвищому рівні.  

Останні новини:  Представлено рейтинг найміцніших японських кросоверів та позашляховиків

Тепер нове покоління Citroen C5 Aircross, процес розробки якого розпочато, з’явився на перших шпигунських фотографіях. 

Citroen C5 Aircross

Тести відбуваються в південній Європі, де Citroen зазвичай проводить літні випробування автомобілів. Наразі йдеться про тестовий мул, створений на базі Citroen C5 Aircross Hybrid, який можна знайти в дилерських автосалонах. 




На перший погляд він може залишитися непоміченим, оскільки виглядає як звичайний плагін-гібридний C5 Aircross. Однак є кілька деталей, які показують, що це повністю електричний автомобіль. По-перше, це величезний акумулятор, який трохи виступає знизу автомобіля. І друге, але не менш важливе, це відсутність вихлопної системи. Шпигунські фотографи Motor.es підтвердили, що автомобіль весь час рухався в електричному режимі. 

Останні новини:  Як змінились ціни на вживані автомобілі в Україні: аналіз за останній рік

Під капотом 

Citroen C5 Aircross

Розроблений на платформі Stellantis STLA Medium, новий електричний C5 Aircross відомий під кодом «CR3». На технічному рівні він буде пов’язаний з новими Peugeot E-3008 та Opel Grandland Electric.  

На відміну від згаданих моделей нове покоління C5 Aicross має бути лише в електричному форматі. 

«Серцем» нового ë-C5 Aircross стане літій-іонний акумулятор на 86 кВт-год. Оснащений 400-вольтовою архітектурою, він зможе проїхати понад 500 кілометрів на одному заряді відповідно до циклу WLTP. В асортименті будуть передньопривідні та повнопривідні версії. 

Останні новини:  Peugeot E-3008 та E-5008 отримали версії з рекордним запасом ходу

Дебют нового електричного C5 Aircross запланований на 2025 рік. Очікувано, у другій половині того ж року. У будь-якому випадку він надійде до дилерів як модель 2026 року. 


motorcar.com.ua