ТОП-5 круп для приведення фігури до норми

15.09.2024   09:40    283

Стройність тіла прямо залежить від раціону. Щоб мати підтягнуту фігуру, необхідно включити до раціону цільнозернові продукти. Медики рекомендують вживати крупи, що складаються з зерен-висівок, ендосперму і зародків. Вони є джерелами білка, клітковини, мінералів та рослинних сполук.

Овес

Вчені називають овес «природними ліками». Його вживання призводить до зниження рівня поганого холестерину, який утворює бляшки. Останні можуть призвести до інсульту чи інфаркту.

Останні новини:  Як розтягнути взуття на розмір більше у домашніх умовах

Ячмінь

Ячмінь є джерелом вуглеводів, дієтичного волокна та стійкого крохмалю. Він сприяє покращенню чутливості клітин до інсуліну. Крім цього, ячмінь містить фосфор. Цей мікроелемент регулює мозкову діяльність, покращує засвоєння кальцію та нормалізує метаболізм.

Гречка

Гречка забезпечує відчуття ситості та сприяє стрункості. У ній міститься рутин, який не дає розвиватися резистентності до інсуліну. Крім цього, гречка є джерелом кверцетину. Він протистоїть вільним радикалам, які викликають утворення ракових клітин.

Останні новини:  Гарячий модний тренд осені 2024 року

Бурий рис

За калорійністю бурий рис не поступається білому. Разом з тим у ньому міститься багато клітковини, що уповільнює викид цукру та стимулює травлення.

Ячна крупа

Ячна крупа є джерелом фосфору, що стимулює обмін речовин. Вона знижує рівень цукру та забезпечує почуття ситості.